Zahvaljujoč kremasti teksturi, ga lahko uporabljamo v slanih tako kot v sladkih kombinacijah živil.
To okusno tropsko sadje je že nekaj let v samem vrhu lestvice zdrave prehrane. Je odličen izvor vitamina C, B in E, kalcija, kalija, bakra, magnezija, proteinov, vlaknin in nenasičenih maščobnih kislin.
Ščiti pred mnogimi boleznimi in je odličen za ljudi z visokim krvnim tlakom. Edina težava tega priljubljenega sadeža je ta, da ne zdrži dolgo, ko ga enkrat delček odrežemo, saj se po 30 minutah na njem pojavijo male rjave pike. Avokado je najbolje pojesti čimprej, če pa želite, da bi zdržal malce dlje, pa preizkusite naslednje trike.
Rdeča čebula
Polovico avokada, ki ga zdaj še ne boste pojedli, neolupljenega in s koščico postavite v posodico, kamor ste narezali rdečo čebulo. Ta bo poskrbela, da bo sadež zdržal dlje. Posodo dobro zaprite in postavite v hladilnik.
Limona
Da preprečite na polovico prerezanemu sadežu, da potemni in dobi rjave pike, ga poškrobite z nekaj kapljicami limone.
Oljčno olje
Polovico avokada, ki ste ga pustili za kasneje, premažite s tankim slojem oljčnega olja. Ta zaščitni sloj med zrakom in avokadom, ga bo zaščitil za kar nekaj časa.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.