Kulinarika
 

S tem trikom avokado še dolgo ostane svež

19. 4. 2020; 15.00
Avtor: A.K.
avokado
Avokado je priljubljen sadež, saj ščiti pred mnogimi boleznimi.

Zahvaljujoč kremasti teksturi, ga lahko uporabljamo v slanih tako kot v sladkih kombinacijah živil.

To okusno tropsko sadje je že nekaj let v samem vrhu lestvice zdrave prehrane. Je odličen izvor vitamina C, B in E, kalcija, kalija, bakra, magnezija, proteinov, vlaknin in nenasičenih maščobnih kislin.

Ščiti pred mnogimi boleznimi in je odličen za ljudi z visokim krvnim tlakom. Edina težava tega priljubljenega sadeža je ta, da ne zdrži dolgo, ko ga enkrat delček odrežemo, saj se po 30 minutah na njem pojavijo male rjave pike. Avokado je najbolje pojesti čimprej, če pa želite, da bi zdržal malce dlje, pa preizkusite naslednje trike.

Rdeča čebula

Polovico avokada, ki ga zdaj še ne boste pojedli, neolupljenega in s koščico postavite v posodico, kamor ste narezali rdečo čebulo. Ta bo poskrbela, da bo sadež zdržal dlje. Posodo dobro zaprite in postavite v hladilnik.

Limona

Da preprečite na polovico prerezanemu sadežu, da potemni in dobi rjave pike, ga poškrobite z nekaj kapljicami limone.

Oljčno olje

Polovico avokada, ki ste ga pustili za kasneje, premažite s tankim slojem oljčnega olja. Ta zaščitni sloj med zrakom in avokadom, ga bo zaščitil za kar nekaj časa.

prejšnji članek
S psiho nad hujšanje
Zdravje
S psiho nad hujšanje
naslednji članek
Bolniki s kronično revmatično boleznijo morate biti posebej pozorni
Zdravje
Bolniki s kronično revmatično boleznijo morate biti posebej pozorni

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.