Gotovo ste vse do zdaj »ogrizke« jagod metali stran. Morda niste vedeli, da je tudi zeleni del jagod užiten in celo zdrav, pomaga tudi pri želodčnih težavah in bolečinah v sklepih. Poleg tega, okus niti ni tako slab, spominja na špinačo ali kakšno podobno zeleno listnato zelenjavo. Naj vam razkrijemo, kje vse lahko uporabite zelene dele tega oboževanega sadeža.
1. »Sadna« voda
Zeleni del jagod od sedaj naprej vrzite v vašo steklenico z vodo. Rezlutat? Malce bolj sladka voda, ki je sicer občutno osevežujoča in daje bogatejši okus, kot tista s kumaro ali limono.
2. Kis
Vaši poletni solati izboljšajte okus, prelijte jo s kisom z jagodami. Nekaj zelenih vršičkov vrzite na ponev, dodajte bel vinski kis in premešajte. Po nekaj minutah odstavite, zlijte v steklenico, ohladite in prelijte soloato oz. shranite do naslednje uporabe.
3. Smuti
Če svoje smutije pijete zelenjavne, zakaj ne bi dodali še vršičke jagod? Vaš smuti bo dobil še bogatejšo teksturo in okus.
4. Čaj
Shranite zelene dele jagod in jih vrzite med prekuhano vodo za nekaj minut, pred konzumiranjem pa jih odstranite.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.