Kulinarika
 

Nikar jih ne zavrzite!

12. 7. 2016; 11.42
Avtor: A.K.
jagode
4 načini, kjer lahko uporabite zelene dele jagod

Gotovo ste vse do zdaj »ogrizke« jagod metali stran. Morda niste vedeli, da je tudi zeleni del jagod užiten in celo zdrav, pomaga tudi pri želodčnih težavah in bolečinah v sklepih. Poleg tega, okus niti ni tako slab, spominja na špinačo ali kakšno podobno zeleno listnato zelenjavo. Naj vam razkrijemo, kje vse lahko uporabite zelene dele tega oboževanega sadeža.

1. »Sadna« voda

Zeleni del jagod od sedaj naprej vrzite v vašo steklenico z vodo. Rezlutat? Malce bolj sladka voda, ki je sicer občutno osevežujoča in daje bogatejši okus, kot tista s kumaro ali limono.

2. Kis

Vaši poletni solati izboljšajte okus, prelijte jo s kisom z jagodami. Nekaj zelenih vršičkov vrzite na ponev, dodajte bel vinski kis in premešajte. Po nekaj minutah odstavite, zlijte v steklenico, ohladite in prelijte soloato oz. shranite do naslednje uporabe.

3. Smuti

Če svoje smutije pijete zelenjavne, zakaj ne bi dodali še vršičke jagod? Vaš smuti bo dobil še bogatejšo teksturo in okus.

4. Čaj

Shranite zelene dele jagod in jih vrzite med prekuhano vodo za nekaj minut, pred konzumiranjem pa jih odstranite.

prejšnji članek
Pa smo dočakali tudi njen trebušček
Svet slavnih
Pa smo dočakali tudi njen trebušček
naslednji članek
Zamislite se! Izgovorjene besede imajo moč, ki je ni mogoče izbrisati!
Zdravje
Zamislite se! Izgovorjene besede imajo moč, ki je ni mogoče izbrisati!

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.