Pikantni čatni iz lubenice
Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Kuhanje: 15 minut
Sestavine: 1 rdeča čebula * 1 rdeč feferon (po okusu sladek ali polpekoč) * 10 g svežega ingverja * 1 strok česna * 4 žlice olja * 800 g lubenice * sol * 1 žlica karija v prahu * sladkor * 1 pločevinka paradižnikovih koščkov (400 g) * sok 1 limete * 4 vejice koriandra.
Priprava: Čebulo, feferon in ingver na drobno sesekljamo, česen narežemo na tanke rezinice. Vse skupaj počasi in med mešanjem prepražimo na vročem olju. Lubenici odstranimo lupino in peške. Sadno meso narežemo na kockice, te pa dodamo mešanici čebule in drugih sestavin. Vse skupaj pražimo dve minuti. Solimo, začinimo s karijem in ščepom sladkorja. Dodamo paradižnikove koščke in sok limete. Zmes v posodi brez pokrova kuhamo na srednje močnem ognju deset minut. Primešamo sesekljane lističe koriandra.
Nasvet: Pikantni čatni iz lubenice postrežemo k pečenim piščančjim kračam ali pa k mesnim jedem z žara. Odličen pa je tudi, če ga ponudimo s sirčkom kot namaz za opečene kruhke.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.