Kečap dodajamo predvsem jedem hitre prehrane ter jedem, pečenim na žaru, pečenkam in hrenovkam, majoneza se prav tako odlično prileže jedem na žaru, jedem iz kuhanih jajc ter drugim.
Če pogledamo osnovne sestavine majoneze, potem poleg jajčnih rumenjakov in olja sem sodijo še sol, mleti beli poper in limonin sok. Kečap na drugi strani izdelujejo predvsem iz paradižnika, kisa in različnih začimb.
Poleg že omenjenih sestavin kečap »sestavljata« še limonin sok in sladkor. Prav slednji naj bi bil najbolj problematičen. Na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS) so namreč pred časom v trgovini izbrali nekaj živil, v katerih mnogi med nami ne bi pričakovali, da vsebujejo sladkor. Med prvaki po količini sladkorja so našli tudi enega izmed kečapov, ki je vseboval kar 26,8 grama sladkorja v 100 gramih izdelka. Kot pravijo na ZPS-ju, je to več sladkorja, kot ga je v sladoledu.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.