Kulinarika
 

Več sladkorja v kečapu kot v sladoledu?

10. 7. 2016; 09.33
Avtor: S. A.
majoneza ketchup
Poznajo ju po vsem svetu, gre za priljubljena dodatka jedem, pogosto uporabljena v »fast food« kuhinjah.

Kečap dodajamo predvsem jedem hitre prehrane ter jedem, pečenim na žaru, pečenkam in hrenovkam, majoneza se prav tako odlično prileže jedem na žaru, jedem iz kuhanih jajc ter drugim.

Če pogledamo osnovne sestavine majoneze, potem poleg jajčnih rumenjakov in olja sem sodijo še sol, mleti beli poper in limonin sok. Kečap na drugi strani izdelujejo predvsem iz paradižnika, kisa in različnih začimb.

Poleg že omenjenih sestavin kečap »sestavljata« še limonin sok in sladkor. Prav slednji naj bi bil najbolj problematičen. Na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS) so namreč pred časom v trgovini izbrali nekaj živil, v katerih mnogi med nami ne bi pričakovali, da vsebujejo sladkor. Med prvaki po količini sladkorja so našli tudi enega izmed kečapov, ki je vseboval kar 26,8 grama sladkorja v 100 gramih izdelka. Kot pravijo na ZPS-ju, je to več sladkorja, kot ga je v sladoledu.

prejšnji članek
Spolna moč ne poide kar tako
Zdravje
Spolna moč ne poide kar tako
naslednji članek
Vzroki za inkontinenco in prvi znaki
Zdravje
Vzroki za inkontinenco in prvi znaki

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.