Zakaj bi star kruh metali stran, ko pa ga lahko uporabite za tako slastno idejo?
Ta okusna jed ne potrebuje nikakršnega kulinaričnega znanja, recept pa lahko nadgradite z vašo najljubšo zelenjavo ali celo šunko, ki ga lahko dodate pecivu preden vanj zlijete jajce.
Vse kar potrebujete je:
- staro pekovsko pecivo
- jajce
- sol in poper
- kisla smetana
- parmezani in začimbe po izbiri
- po želji lahko uporabite še šunko, salamo ali zelenjavo.
Postopek pa je zelo enostaven:
- pečico segrejte na 185 stopinj
- odrežite vrh peciva in izdolbite dovolj veliko luknjo za jajce v pecivo
- v luknjo vstavite jajce in ga začinite s poprom in soljo
- po želji lahko nanj potresete še malo parmezana
- v pečici ga pecite 25 minut
- zadnjih 5 minut lahko na rešetko postavite še »kapo« peciva, saj bo postala hrustljav prigrizek, ki ga boste lahko pomakali v jajce
- odstranite pecivo iz pečice, dodajte žlico kisle smetane in uživajte v vašem zajtrku!
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.