To so 4 različne zelenjave, ki so bolj zdrave, če jih pred zaužitje skuhate.
Špinača
Špinača je polna kalcija, železa in magnezija, pogosto se jo dodaje surovo v smutije. Če jo prej skuhate, se količina kalcija potroji.
Ohrovt
Kuhan ohrovt je lažje jesti in je bolj zdrav kot surov. Poln je vlaknin, ko ga skuhamo ima večjo moč zniževanja holesterola v krvi.
Korenje
Verjeli ali ne, korenje je bolje jesti kuhano, saj je v surovi obliki težko razgradljiv. S kuhanjem mu le še povečate raven folne kisline in bela-karotena.
Paradižnik
Paradižnik je zdrav tako surov kot kuhan, a med kuhanjem se poveča raven likopena. Ta antioksidant zmanjšuje tveganje za srčno kap in je odličen borec za visok tlak in nekatere vrste raka. Paradižnikova omaka je še posebej zdrava, zato je vključite v svojo prehrano.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.