Kulinarika
 

To zelenjavo raje prej skuhajte

19. 7. 2016; 11.17
Avtor: A.K.
paradižnik šparglji
Nekatera zelenjava je sicer res bolj zdrava surova, a ne ta.

To so 4 različne zelenjave, ki so bolj zdrave, če jih pred zaužitje skuhate.

Špinača

Špinača je polna kalcija, železa in magnezija, pogosto se jo dodaje surovo v smutije. Če jo prej skuhate, se količina kalcija potroji.

Ohrovt

Kuhan ohrovt je lažje jesti in je bolj zdrav kot surov. Poln je vlaknin, ko ga skuhamo ima večjo moč zniževanja holesterola v krvi.

Korenje

Verjeli ali ne, korenje je bolje jesti kuhano, saj je v surovi obliki težko razgradljiv. S kuhanjem mu le še povečate raven folne kisline in bela-karotena.

Paradižnik

Paradižnik je zdrav tako surov kot kuhan, a med kuhanjem se poveča raven likopena. Ta antioksidant zmanjšuje tveganje za srčno kap in je odličen borec za visok tlak in nekatere vrste raka. Paradižnikova omaka je še posebej zdrava, zato je vključite v svojo prehrano.

prejšnji članek
Zvezda prišla takšna in šokirala
Svet slavnih
Zvezda prišla takšna in šokirala
naslednji članek
Spet pokazala svoje osupljive obline
Svet slavnih
Spet pokazala svoje osupljive obline

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.