Kulinarika
 

Poletni jedilnik naj bo tak

4. 8. 2016; 10.30
Avtor: A.K.
solata
Poleti, ko se nas vročina tako utrudi, da se nam ne ljubi pojesti kosila, kaj šele kuhati, za svoje zdravje poskrbite tako.

Prehrana naj bo poleti nepredelana, bogata s hranljivimi ali nizkokaloričnimi živili.

Mastni in ocvrti hrani se velja izogibati, nadomestite jo lahko s sadjem, ki vam bo v tej vročini prav prijalo. Jejste sezonsko hrano in mediteranska živila, ta naj bi nam najbolj ustrezala. Svetuje se veliko sadja, mlečnih proizvodov v hladni obliki, povečan vnos zelenjave, ribe, pusto rdeče meso in oljčno olje.

Dnevnik jedilnik naj bo približno tak:

1. Nikoli ne pozabite na zajtrk – polnozrnat kruh z rezino šunke, paradižnika, kumare in svežega lahkega sirnega namaza.

2. Hladna lubenica je idealna za vroče poletne dni. Ta malica vas bo osvežila.

3. Za kosilo jejte hladne mesne solate – motovilec, rukola, zelena solata, paradižnik, koruza ... Priporočajo se tudi različna semena, oljčno olje, limonin sok, dodate pa lahko tudi kak košček avokada in nariban parmezan.

4. Za popoldansko malico si privoščite mlečni obrok. Zamrznjene maline, borovnice in jagode so odlične v kombinaciji z jogurtom.

5. Za večerjo pa si lahko privoščite tanko rezino sira, lahke kuhane šunke, olive in sezonsko zelenjavo.

Ne pozabite na pitje vode!

prejšnji članek
Britanski dvor pretresla takšna novica
Svet slavnih
Britanski dvor pretresla takšna novica
naslednji članek
Je pokazala preveč?
Moda&Lepota
Je pokazala preveč?

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.