Začinite jih lahko tudi z balzamičnim kisom, z njimi lahko obogatite okus suhoparnih sendvičev.
Potrebujete:
- 4 velike paprike
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 stroka česna
- četrt žlice origana
- sol in poper
- vejica svežega timijana oz. materine dušice
- nekaj listov bazilike
Priprava:
Paprike prerežite in odstranite vso notranjost. Narežite česen na drobno. Prižgite pečico na 230 stopinj, na pekač pa papriko obrnite tako, da bo zunanja stran obrnjena navzdol. Pokapajte jih z oljčnim oljem in potresite nanje narezan česen. Posolite in poprajte ter posujte nanje origano. Pecite jih približno 35 minut, dokler se ne omehčajo in dokler koža ne potemni. Ko so pečene, jih prekrijte s folijo in postavite na hladno, da se ohladijo, saj boste tako lažje odstranili kožo. Očiščeno papriko zalijte z nekaj kapljicami oljčnega olja in jim dodajte še timijan in baziliko.
Dober tek!
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.