foto: Profimedia
Za mesne jedi izberimo različne vrste mesa, te vedno dopolnimo z veliko zelenjave, tudi pozimi ne pozabimo na ribe, kakšen dan ali dva v tednu pa bo dovolj kakšna zelenjavna enolončnica ali krožnik špagetov brez mesa.
Pečena piščanca s šampinjoni v rimskem pekaču
Sestavine za 6 oseb:
- 2 manjša mlada piščanca
- 250 g šampinjonov
- sol in poper
- 2 žlici limoninega soka
- 50 g na rezine narezane prekajene slanine
- 125 g kisle smetane
- 125 ml močnega rdečega vina
- 1 čebula
- 1 lovorov list
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 2 vejici timijana
- 1 ščep posušenega pehtrana
- 1 noževa konica muškatnega oreščka
- 2 žlici zelenjavne juhe
Priprava:
1. Piščanca umijemo, osušimo, solimo in popramo ter enakomerno pokapljamo z limoninim sokom. Rimski pekač najprej za 10 minut namočimo v vodi, vanj položimo piščanca in ju obložimo z rezinami slanine.
2. Čebulo olupimo in na drobno zrežemo, zmešamo s smetano in vinom, solimo in popramo, dodamo nasekljana zelišča ter zlijemo v pekač. Dodamo še očiščene šampinjone, pekač pokrijemo in v pečici, ogreti na 200 stopinj, pečemo 90 minut.
3. Nato pokrov pekača odstranimo in z zgornje strani piščanca zlato zapečemo. Omako na dnu pekača razredčimo z juho, po potrebi dosolimo in popramo. Jed postrežemo s krompirjevimi kroketi in veliko zelene solate.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.