Posladkajte se z ognjenimi mafini! foto: Pinterest
To so mafini, ki bodo zagotovo vzbudili zanimanje in privabljali radovedne poglede. Vizualno podobo kolačkov popestrite z enostavnim trikom, ki bo upodobil barvit kresni ogenj. Kako? Berite dalje!
Za osnovo kolačka lahko izberete vam ljubi recept. Morda vam prijajo vanilijevi, sadni ali čokoladni, mi smo se odločili za slednje, tudi zaradi temnega biskvita. In ker obožujemo čokolado, seveda!
Enostaven recept za čokoladne mafine
Sestavine:
• 200 g presejane moke
• 150 g jedilne čokolade (naribajte jo ali nasekljajte na koščke)
• 1 jajce
• 50 g sladkorja
• 1 vrečka pecilnega praška
• 1 vrečka vanilijevega sladkorja
• noževa konica sode bikarbone
• 60 g zmehčanega masla
• 1,5 dcl mleka
Priprava: Jajce, sladkor in vanilijev sladkor penasto vmešamo. Dodamo zmehčano in ohlajeno maslo, mleko, presejano moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in čokolado. Zadnje sestavine primešamo na hitro, toliko, da se med seboj enakomerno porazdelijo.
Pečenje: V pekač za mafine položimo papirnate modelčke in jih do treh četrtin napolnimo z maso. Pekač položimo v ogreto pečico in pečemo 20-25 minut na 180 °C.
Kresovanje na čokoladnem kolačku
Za krasitev mafinov boste potrebovali čokoladno kremo, majhne čokoladne napolitanke in lizike v rdeči in/ali rumeni in/ali oranžni barvi.
1. Ohlajene mafine okrasite s čokoladno kremo, ki vam bo služila za pričvrstitev sladkih motivov. Pripravite jo lahko povsem enostavno, iz sladke smetane in čokolade.
2. Na čokoladno kremo položite tri manjše napolitanke. S slednjimi boste upodobili osnovo mini kresa, torej polena.
3. Sedaj so na vrsti ognjeni jezički, ki pa jih lahko pripravite že pred peko mafinov. Na pekač položite peki papir, nanj pa drugo ob drugi razvrstite lizike. Ne pozabite odstraniti paličic. Končni učinek bo najboljši, če boste izbrali tri tople odtenke, saj se bodo ognjeni jezički med seboj barvno prelivali. Pekač položite v pečico na 100 °C in počakajte, da se lizike stopijo v sladkorni sirup. Pekač nato vzemite iz pečice in z lopatico nekajkrat potegnite po sladkornem sirupu, da boste na peki papirju naredili tanjši sloj. Sedaj pustite, da se sladkorni sirup popolnoma strdi. Sedaj strjeno maso razkosajte z nožem, tako da boste dobili dovolj dolge in široke ognjene jezičke. Slednje sedaj estetsko potisnite med čokoladna polena. Krasno, kajne?
Namig: Čas si seveda lahko prihranite tudi tako, da lizike preprosto potolčete z živilskim kladivom in koščke namestite na površino mafinov.
Preberite še: Zdrav recept za kruh, ki ne redi in zavira apetit
Pri krasitvi mafinov uporabite domišljijo ... foto: Pinterest
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.