Kulinarika
 

Torta iz palačink

30. 3. 2022; 13.00
Avtor: Janja Grativa/ Revija Maja
pfannkuchentorte_22240_1
Pri pripravi testa za palačinke namesto mleka in pecilnega praška rajši uporabite pinjenec in sodo, ki ne sme biti starejša od pol leta, sicer izgubi svojo moč.

Sestavine za 8 palačink (premera 18 cm):

3 žlice + 5 žličk margarine

2 jajci

200 ml pinjenca

200 g moke

1 žlička pecilnega praška

40 g + 75 g sladkorja

1 bio limeta

400 g skute (20 % mlečne maščobe)

250 ml smetane

1 velika konzerva vloženih breskev

Priprava:

  • Stopimo tri žlice margarine in ji dodamo jajci in pinjenec. Zmešamo v gladko testo. Zmešamo še moko s pecilnim praškom in 40 g sladkorja in dodamo testu.
  • Na petih žličkah margarine spečemo v ponvi pet palačink. Počakamo, da se ohladijo.
  • Limeti nastrgano lupinico in iztisnemo sok. Skuto zmešamo s 75 g sladkorja, limetinim sokom in lupino. Dodamo stepeno smetano. Breskve odcedimo.
  • Štiri palačinke razgrnemo in namažemo s skutno kremo. Na robovih pustimo 1 do 2 cm prostora. Na vsako palačinko položimo nekaj polovic breskev. Palačinke zložimo v torto.
  • Na vrhnjo palačinko nabrizgamo prestalo kremo in okrasimo z breskvami.
  • Dobro ohladimo in narežemo kot torto.
prejšnji članek
Naravno nad zaprtost
Zdravje
Naravno nad zaprtost
naslednji članek
DEJAN DOGAJA končno pokazal svojo manekenko
Svet slavnih
DEJAN DOGAJA končno pokazal svojo manekenko

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.