potres, melbourne Svet24.si

FOTO in VIDEO: Avstralijo prizadel potres ...

dominik branimir bilobrk Svet24.si

Je pogrešani 24-letnik poskušal preplavati ...

amaro erbus 1 Svet24.si

Skupaj sta odraščala, prijateljstvo pa kronala z...

pozar simic pl Reporter.si

Ali bo šef Fursa Ivan Simič pregledal sumljive ...

marjan dikaucic bobo2 Necenzurirano

Minister bi gradil hišo, a ne bi plačal ...

olivia-colman Odkrito.si

S solznimi očmi je igralka razkrila žalostno ...

ronaldo Ekipa24.si

PREVARALA RONALDA! Sodišče jo je poslalo v ZAPOR!

Torta iz palačink
| Janja Grativa/ Revija Maja

Torta iz palačink

Pri pripravi testa za palačinke namesto mleka in pecilnega praška rajši uporabite pinjenec in sodo, ki ne sme biti starejša od pol leta, sicer izgubi svojo moč.

Sestavine za 8 palačink (premera 18 cm):

3 žlice + 5 žličk margarine

2 jajci

200 ml pinjenca

200 g moke

1 žlička pecilnega praška

40 g + 75 g sladkorja

1 bio limeta

400 g skute (20 % mlečne maščobe)

250 ml smetane

1 velika konzerva vloženih breskev

Priprava:

  • Stopimo tri žlice margarine in ji dodamo jajci in pinjenec. Zmešamo v gladko testo. Zmešamo še moko s pecilnim praškom in 40 g sladkorja in dodamo testu.
  • Na petih žličkah margarine spečemo v ponvi pet palačink. Počakamo, da se ohladijo.
  • Limeti nastrgano lupinico in iztisnemo sok. Skuto zmešamo s 75 g sladkorja, limetinim sokom in lupino. Dodamo stepeno smetano. Breskve odcedimo.
  • Štiri palačinke razgrnemo in namažemo s skutno kremo. Na robovih pustimo 1 do 2 cm prostora. Na vsako palačinko položimo nekaj polovic breskev. Palačinke zložimo v torto.
  • Na vrhnjo palačinko nabrizgamo prestalo kremo in okrasimo z breskvami.
  • Dobro ohladimo in narežemo kot torto.