Biskvit z jagodami.jpg foto: profimedia LIZA MAJA
Kaj potrebujemo?
Postopek priprave
1. Rumenjake in sladkor v prahu zmešamo. Nato dodamo olje.
2. Iz beljakov in žlice limoninega soka naredimo sneg. Počasi dodajamo sladkor.
3. Mešanico rumenjakov previdno vmešamo v sneg. Dodamo moko.
4. Visok pekač namažemo z maslom, potresemo z naribanim kokosom ali presejanimi drobtinami, napolnimo s testom, dodamo 250 g jagod in jih potisnemo v testo. Testo naj sega največ do polovice pekača. Pokrijemo s pokrovom in pečemo v pečici na 180 °C približno 30 minut.
5. Izklopimo pečico in pecivo pustimo v njej še 5 minut. Nato ga zvrnemo iz pekača, pustimo, da se ohladi, okrasimo z jagodami in posujemo s sladkorjem v prahu.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.