foto: Promocijski material.
Z dodano skuto in mareličnim nadevom, v katerem se skrivajo pravi koščki sadja, so slastni poobedek, do katerega vas loči le petnajst minut.
Ideja za sredino sladico
Cmoki z vaniljevo omako in pinjolami
Sestavine za 4 osebe:
8 pirinih cmokov z mareličnim nadevom Žito
5 decilitrov mleka
½ vrečke praška za vaniljev puding
2 vrečki vaniljevega sladkorja
pest pinjol za posip
karamelna omaka ali med
Priprava:
Zamrznjene marelične cmoke stresemo v vrelo, rahlo osoljeno vodo, premešamo in ob rahlem vrenju kuhamo 12–15 minut. Medtem pripravimo preprosto vaniljevo omako.
Prašek za puding z metlico zmešamo z decilitrom mleka in sladkorjem. Preostalo mleko zavremo, odstavimo z ognja in primešamo raztopljen sladkan prašek za puding. Na šibkem ognju kuhamo še tri minute, da vaniljeva omaka dobi prijetno svilnato teksturo.
Pinjole na hitro popražimo v suhi ponvici. Vaniljevo omako nalijemo v široke skodelice, v vsako vložimo dobro odcejen kuhan cmok ali dva, okrasimo z medom ali karamelno omako in posipamo s hrustljavimi pinjolami.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.