Kulinarika
 

Pirini cmoki z mareličnim nadevom

18. 10. 2017; 09.57
Avtor: Promocijsko sporočilo
MARELICNI CMOKI V VANILJEVI OMAKI S PINJOLAMI IMG_91570000

foto: Promocijski material.

Žitovi cmoki z mareličnim nadevom so odslej na voljo tudi iz stoodstotne pire!

Z dodano skuto in mareličnim nadevom, v katerem se skrivajo pravi koščki sadja, so slastni poobedek, do katerega vas loči le petnajst minut.

Ideja za sredino sladico
Cmoki z vaniljevo omako in pinjolami
Sestavine za 4 osebe:
8 pirinih cmokov z mareličnim nadevom Žito
5 decilitrov mleka
½ vrečke praška za vaniljev puding
2 vrečki vaniljevega sladkorja
pest pinjol za posip
karamelna omaka ali med

Priprava:
Zamrznjene marelične cmoke stresemo v vrelo, rahlo osoljeno vodo, premešamo in ob rahlem vrenju kuhamo 12–15 minut. Medtem pripravimo preprosto vaniljevo omako.
Prašek za puding z metlico zmešamo z decilitrom mleka in sladkorjem. Preostalo mleko zavremo, odstavimo z ognja in primešamo raztopljen sladkan prašek za puding. Na šibkem ognju kuhamo še tri minute, da vaniljeva omaka dobi prijetno svilnato teksturo.
Pinjole na hitro popražimo v suhi ponvici. Vaniljevo omako nalijemo v široke skodelice, v vsako vložimo dobro odcejen kuhan cmok ali dva, okrasimo z medom ali karamelno omako in posipamo s hrustljavimi pinjolami.

prejšnji članek
Kaj skrivajo: 'Zakaj preprosto ne sporočijo resnice?!'
Svet slavnih
Kaj skrivajo: 'Zakaj preprosto ne sporočijo resnice?!'
naslednji članek
Nataša Gorenc je nestrpnežem povedala svoje
Svet slavnih
Nataša Gorenc je nestrpnežem povedala svoje

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.