foto: Perutnina Ptuj
V slabi uri (50 min) lahko na žaru pripravite zelo okusnega piščanca, ki bo popestril vaše pomladne piknike. Za vas smo pripravili recept za 4 osebe, ki ga boste zagotovo večkrat uporabili!
SESTAVINE
- piščanec, približno 1,5 kg (priporočamo piščanca Perutnine Ptuj brez E-jev in aditivov)
- žlica gorčice
- 2 žlici kečapa
- 2 žlici olja
- mešanica začimb za perutnino*
- sol
Priprava:
1. Očiščenega piščanca operemo, posušimo, prerežemo na prsih in sploščimo tako, da se sklepi beder in prsne kosti odlomijo od hrbtišča. Na notranji strani mu odstranimo prsne kosti. Natremo ga z mešanico začimb za perutnino in premažemo z mešanico gorčice, kečapa in olja.
2. Položimo ga na rešetko žara, tako da je s kožo na rešetki, in pečemo na srednje močnem žaru približno 20 minut. Nato ga obrnemo in pečemo še 15 do 20 minut. Občasno ga premažemo z oljem ali preostalo marinado. Če ga med peko pokrijemo s folijo, se bo spekel hitreje.
* Mešanica začimb za perutnino je sestavljena iz soli, sladke mlete paprike, suhega česna, mletega popra, majarona in rožmarina.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.