vodičar Odkrito.si

Usodni da Mihe Vodičarja, prišla tudi bivša

helena blagne Svet24.si

Helena, Salome, Desa in Zvezdana o menopavzi

Harlequin ichthyosis, luske Svet24.si

VIDEO: Mati svojega enoletnega sinčka dvakrat na ...

Luka Mesec Svet24.si

Koalicijske igrice in zviti načrti Luke Mesca

Selena Gomez, italija Najstnica.si

Selena Gomez ujeta v naši sosednji državi

angelska števila Petisvet

Angelska števila: kaj vam sporočajo angeli?

kolsek natalija 16_1 100 Njena.si

Natalijo Kolšek ujeli policistki

Kako pripraviti odličnega piščanca na žaru?
| mk

Kako pripraviti odličnega piščanca na žaru?

Čas je za piknike, kjer ne sme manjkati niti okusen piščanec!

V slabi uri (50 min) lahko na žaru pripravite zelo okusnega piščanca, ki bo popestril vaše pomladne piknike. Za vas smo pripravili recept za 4 osebe, ki ga boste zagotovo večkrat uporabili! 

SESTAVINE
- piščanec, približno 1,5 kg (priporočamo piščanca Perutnine Ptuj brez E-jev in aditivov)
- žlica gorčice
- 2 žlici kečapa
- 2 žlici olja
- mešanica začimb za perutnino*
- sol

Foto: Perutnina Ptuj

Priprava: 

1. Očiščenega piščanca operemo, posušimo, prerežemo na prsih in sploščimo tako, da se sklepi beder in prsne kosti odlomijo od hrbtišča. Na notranji strani mu odstranimo prsne kosti. Natremo ga z mešanico začimb za perutnino in premažemo z mešanico gorčice, kečapa in olja.
2. Položimo ga na rešetko žara, tako da je s kožo na rešetki, in pečemo na srednje močnem žaru približno 20 minut. Nato ga obrnemo in pečemo še 15 do 20 minut. Občasno ga premažemo z oljem ali preostalo marinado. Če ga med peko pokrijemo s folijo, se bo spekel hitreje.

* Mešanica začimb za perutnino je sestavljena iz soli, sladke mlete paprike, suhega česna, mletega popra, majarona in rožmarina.