foto: Profimedia
Kokosov sladoled
Sestavine:
- 1 pločevinka kokosovega mleka (400 ml),
- 120 g ekološkega trsnega sladkorja, 3 jajca,
- 200 g kremnega kokosa, 1 žlica kakava v prahu,
- 1 pest suhih datljev,
- 1 pest bučnih semen,
- 1 pest indijskih oreščkov,
- pol skodelice kokosove moke,
- pol žličke vanilje v prahu
Priprava:
Jajca stepemo in jih penasto zmešamo s sladkorjem. Dodamo kokosovo mleko in segrevamo toliko časa, da se zmes začne zgoščati. Stepemo z metlico in ohladimo. Stepemo kremni kokos in ga vmešamo v kremo. Suhe datlje, bučna semena, indijske oreščke, kokosovo moko in vaniljo v prahu stresemo v multipraktik in grobo zmeljemo ter vmešamo v sladoledno zmes. Eno žlico suhe mešanice prihranimo za posip. Polovico zmesi prelijemo v drugo posodo in ji primešamo kakav v prahu. Obe zmesi vlijemo v plastično posodo in nekajkrat zakrožimo z žlico, da dobimo črno-bel vzorec. Posodo pokrijemo in postavimo v zamrzovalnik, da sladoled zamrzne. Iz sladoledne mase oblikujemo kroglice in jih posujemo s suho mešanico. Postrežemo v skodelicah iz kokosovih orehov.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.