Dober tek! foto: Dreamstime
S kozarcem vložene paradižnikove omake je lahko rešen dvom o tem, kaj bo pripravljeno za kosilo. Le kdo bi se branil krožnika testenin s paradižnikovo omako in dišečimi zelišči ali mesnih kroglic v okusni paradižnikovi omaki?
Mesne kroglice v paradižnikovi omaki
Sestavine:
- 600 g mešanega mletega mesa
- 600 ml paradižnikove omake
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 jajce
- 2 žlici mešanice sredozemskih začimb (rožmarin, origano, žajbelj, timijan, bazilika)
- 1 žlica rdeče paprike
- sol, poper, šopek bazilike
- oljčno olje za omako
- olje za cvrenje
Priprava:
1. V skledo damo mleto meso, dodamo mu začimbe, jajce in nasekljan česen. Solimo in popramo, premešamo in pustimo 30 minut, da se okusi prepojijo.
2. Iz mase oblikujemo za oreh velike kroglice, ki jih ocvremo v vročem olju z vseh strani.
3. V posodi na oljčnem olju popražimo nasekljano čebulo, naribano zeleno in korenček. Popražimo, začinimo in prelijemo s paradižnikovo omako. Kuhamo 15 minut, nato v omako dodamo pečene mesne kroglice, premešamo in postrežemo.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.