Kulinarika
 

Rižota z raki in penino

2. 1. 2017; 12.00
Avtor: Maja Poljšak/Maja
Rižota z rakci

foto: Profimedia

Za današnji praznik se pocrkljajte tako.

Sestavine za 4 osebe:
- 350 g izluščenih rakovih repkov
- 320 g italijanskega riža za rižoto (carnaroli)
- 2 šalotki
- 2 stroka česna
- 1 rdeč čili
- 3 žlice olivnega olja
- 400 ml penine
- 800 ml vroče čiste kokošje juhe
- sol
- 1/2 šopka svežega koprca
- 3 žlice masla

Priprava:


1. Šalotko in česen olupimo in sesekljamo, čili prerežemo, odstranimo semena in narežemo na rezinice. Koprc sesekljamo.

2. V posodi segrejemo olje, dodamo šalotko, česen in čili, mešamo in pražimo, da se vse malo zmehča, vendar česen ne sme porumeneti. Dodamo riž, premešamo, prilijemo penino in naprej mešamo.

3. Nato prilijemo toliko vroče juhe, da ta riž komaj prekrije. Kuhamo približno 15 minut, vmes občasno premešamo in postopoma prilivamo juho, da je riž ves čas vlažen, vendar se ne razkuha.

4. Dodamo rakove repke, solimo po okusu in kuhamo še nekaj minut, da se riž skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst. Nazadnje primešamo koprc in maslo. Rižoto razdelimo na krožnike in jo postrežemo z ohlajeno penino.

prejšnji članek
Skrivnost bleščečega nasmeha tudi v starosti
Seniorji
Skrivnost bleščečega nasmeha tudi v starosti
naslednji članek
FOTO: S slavnimi v postelji v letu 2016
Svet slavnih
FOTO: S slavnimi v postelji v letu 2016

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.