Kulinarika
oglas
 

Kaj kuhamo danes?

27. 12. 2016; 16.00
Avtor: revija Maja
Piščanec in por

foto: Vir: Profimedia

Konec leta je pred vrati in z njim čas, ko so na naših krožnikih koline, kislo zelje in repa. Vendar pa tedenski jedilnik lahko popestri tudi druga zimska zelenjava, na primer por s pršutom.

Zrezki z zlato porovo omako 

Sestavine za 4 osebe: 

- 8 majhnih zrezkov iz puranjega stegna (ali telečjih)


- 2 pora
- 4 žlice olja
- 100 ml sladke smetane
- 100 ml belega vina
- 2 ravni žlici moke
- 1 žlička začimbnega posipa
- 1 žlica kurkume
- sol in poper 

Priprava: 

1. Zrezke potolčemo, potresemo z začimbnim posipom, popramo in rahlo poprašimo z moko. Por po dolžini prerežemo, dobro umijemo in narežemo na rezinice. Posebej zmešamo smetano in žlico moke. 

2. V posodi na dveh žlicah olja popražimo por, da se malo zmehča, vendar ne sme porumeneti. Dodamo kurkumo, solimo in popramo, prilijemo 150 ml tople vode in pokrito dušimo približno 10 minut. Nazadnje primešamo smetano, premešamo in na blagem ognju kuhamo še 5 minut.

3. V veliki ponvi segrejemo dve žlici olja, v ponev položimo zrezke in jih zlato popečemo po obeh straneh, nato prilijemo vino in pokrito dušimo še 5 minut. Zrezke postrežemo s porovo omako in pečenim krompirjem ali dušenim rižem.

prejšnji članek
Najhujši horoskop, kar ste ga prebrali
Horoskop
Najhujši horoskop, kar ste ga prebrali
naslednji članek
Olivno olje: čudežno za nego telesa
Moda&Lepota
Olivno olje: čudežno za nego telesa

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.