Kulinarika
 

Ribji fileji s koprovo omako in krompirjevim pirejem

26. 12. 2016; 16.00
Avtor: revija Maja
Ribji file s koprovo omako in krompirjem

foto: Profimedia

Po vsej hrani, ki ste jo zaužili za praznike, vam priporočamo ribji file s krompirjevim pirejem.

Sestavine za 4 osebe:

- 400 g lososovega fileja (brez kože)
- 400 g fileja škarpene
- 100 g prekajene slanine
- 1 na drobno sesekljana čebula
- 1 velika solatna kumara (s tanko lupino)
- 1 šopek svežega zelenja kopra
- 1 vrečka krompirjevega pireja
- sol in poper
- 1 žlička sladkorja
- 4 žlice jabolčnega kisa
- 4 žlice olja
- 325 ml mleka
- 200 ml čiste zelenjavne juhe
- 3 žlice škroba za zgoščevanje omak
- 4 žlice moke

Priprava:

1. Kumaro umijemo in narežemo, solimo in popramo, posujemo s sladkorjem, prelijemo s kisom in dvema žlicama olja. Koprc splaknemo, osušimo in nasekljamo.

2. V kozici zavremo 200 ml mleka in zelenjavno juho, primešamo škrob za zgoščevanje omak, kuhamo in mešamo 1 minuto. Solimo in popramo ter hranimo na toplem.

3. Slanino narežemo na trakce in v ponvi brez dodatka maščobe hrustljavo popečemo. Vmes dodamo čebulo, da postekleni in se zmehča. V manjši posodi zavremo 375 ml vode, dodamo pol žličke soli, prilijemo 125 ml mleka in vmešamo krompirjev pire. Nato pire potresemo s slanino in hranimo na toplem.

4. Vsak ribji file narežemo na štiri kose, solimo in popramo ter poprašimo z moko. V veliki ponvi segrejemo dve žlici olja, dodamo kose ribe in jih po vsaki strani pečemo 5 minut. Nazadnje kose pečene ribe razdelimo na krožnike, dodamo krompirjev pire, ribo prelijemo z omako, ki smo ji primešali nasekljan koprc, in dodamo marinirano kumaro.

prejšnji članek
Damjan Murko najprej oče in mož, šele nato estradnik
Svet slavnih
Damjan Murko najprej oče in mož, šele nato estradnik
naslednji članek
Glamurozni božič Kardashianovih
Svet slavnih
Glamurozni božič Kardashianovih

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.