foto: Profimedia
Sestavine za 4 osebe:
- 400 g lososovega fileja (brez kože)
- 400 g fileja škarpene
- 100 g prekajene slanine
- 1 na drobno sesekljana čebula
- 1 velika solatna kumara (s tanko lupino)
- 1 šopek svežega zelenja kopra
- 1 vrečka krompirjevega pireja
- sol in poper
- 1 žlička sladkorja
- 4 žlice jabolčnega kisa
- 4 žlice olja
- 325 ml mleka
- 200 ml čiste zelenjavne juhe
- 3 žlice škroba za zgoščevanje omak
- 4 žlice moke
Priprava:
1. Kumaro umijemo in narežemo, solimo in popramo, posujemo s sladkorjem, prelijemo s kisom in dvema žlicama olja. Koprc splaknemo, osušimo in nasekljamo.
2. V kozici zavremo 200 ml mleka in zelenjavno juho, primešamo škrob za zgoščevanje omak, kuhamo in mešamo 1 minuto. Solimo in popramo ter hranimo na toplem.
3. Slanino narežemo na trakce in v ponvi brez dodatka maščobe hrustljavo popečemo. Vmes dodamo čebulo, da postekleni in se zmehča. V manjši posodi zavremo 375 ml vode, dodamo pol žličke soli, prilijemo 125 ml mleka in vmešamo krompirjev pire. Nato pire potresemo s slanino in hranimo na toplem.
4. Vsak ribji file narežemo na štiri kose, solimo in popramo ter poprašimo z moko. V veliki ponvi segrejemo dve žlici olja, dodamo kose ribe in jih po vsaki strani pečemo 5 minut. Nazadnje kose pečene ribe razdelimo na krožnike, dodamo krompirjev pire, ribo prelijemo z omako, ki smo ji primešali nasekljan koprc, in dodamo marinirano kumaro.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.