Kulinarika
 

Pečena purica z maslom in omako s krešo

1. 1. 2017; 12.30
Avtor: Maja Poljšak/Maja
Pečen piščanec

foto: Profimedia

Če ste novo leto praznovali z vso družino, imamo za vas pripravljen recept, s katerim lahko vaše družinske člane prijetno presenetite z vašo kuho.

Sestavine za 10 do 14 oseb:
- 1 purica (od 4 do 5 kg)
- 1 žlica olja
- 60 g masla
- 575 g sesekljane čebule
- 5 sesekljanih strokov česna
- 100 g vodne kreše (lahko nadomestimo z rukolo)
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 250 ml goste sladke smetane
- sol in poper

Priprava:


1. Pečico ogrejemo na 160 stopinj. Purico zunaj in znotraj posolimo in popramo, položimo jo v primerno velik pekač. V kozici segrejemo 1 žlico olja in stopimo 50 g masla, dodamo sesekljano čebulo in 4 sesekljane stroke česna, mešamo in pražimo nekaj minut, da se zmehča, prilijemo nekaj žlic vode, prevremo in stresemo na dno pekača.

2. Pekač s purico postavimo v ogreto pečico in pečemo poltretjo uro, vmes purico obrnemo in polivamo z omako z dna pekača. Ko je purica pečena, jo vzamemo iz pekača in pripravimo omako.

3. Z omake z dna pekača najprej poberemo maščobo, nato jo pretlačimo. V kozici stopimo žlico masla, dodamo sesekljan strok česna, krešo in peteršilj ter pražimo minuto. Dodamo pretlačeno omako iz pekača in smetano, po okusu dosolimo in popramo. Nazadnje purico razrežemo in postrežemo z omako in krompirjevim pirejem.

prejšnji članek
FOTO: Katera je pokazala več?
Svet slavnih
FOTO: Katera je pokazala več?
naslednji članek
Skrivnostne poškodbe Kate Middleton
Svet slavnih
Skrivnostne poškodbe Kate Middleton

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.