foto: Profimedia
Sestavine za 10 do 14 oseb:
- 1 purica (od 4 do 5 kg)
- 1 žlica olja
- 60 g masla
- 575 g sesekljane čebule
- 5 sesekljanih strokov česna
- 100 g vodne kreše (lahko nadomestimo z rukolo)
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 250 ml goste sladke smetane
- sol in poper
Priprava:
1. Pečico ogrejemo na 160 stopinj. Purico zunaj in znotraj posolimo in popramo, položimo jo v primerno velik pekač. V kozici segrejemo 1 žlico olja in stopimo 50 g masla, dodamo sesekljano čebulo in 4 sesekljane stroke česna, mešamo in pražimo nekaj minut, da se zmehča, prilijemo nekaj žlic vode, prevremo in stresemo na dno pekača.
2. Pekač s purico postavimo v ogreto pečico in pečemo poltretjo uro, vmes purico obrnemo in polivamo z omako z dna pekača. Ko je purica pečena, jo vzamemo iz pekača in pripravimo omako.
3. Z omake z dna pekača najprej poberemo maščobo, nato jo pretlačimo. V kozici stopimo žlico masla, dodamo sesekljan strok česna, krešo in peteršilj ter pražimo minuto. Dodamo pretlačeno omako iz pekača in smetano, po okusu dosolimo in popramo. Nazadnje purico razrežemo in postrežemo z omako in krompirjevim pirejem.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.