Kulinarika
oglas
 

Novoletna rižota z jagnjetino in brusnicami

31. 12. 2016; 12.00
Avtor: Maja Poljšak/Maja
Večerja, hrana

foto: Profimedia

V prazničnih dneh imamo več priložnosti za pripravo bolj posebnih jedi in za preizkušanje novih receptov.

Sestavine za 6 oseb:
- 450 g na manjše kocke narezane jagnjetine (stegna)
- 2 žlici olivnega olja
- 2 pretlačena stroka česna
- 3 manjši pori
- 250 g italijanskega riža za rižoto (arborio ali carnaroli)
- 100 g suhih brusnic
- 2 zvezdnata janeža
- sol in poper
- 250 ml suhega belega vina
- 1,2 l vroče čiste juhe iz jagnječjih kosti (lahko tudi goveje ali zelenjavne)
- 1 pest rukole in mešane solate za okras

Priprava:


1. Por očistimo in narežemo. V posodi na olju najprej popražimo kocke mesa. Ko se popečejo z vseh strani, dodamo por in česen, mešamo in pražimo še 2 minuti, nato dodamo riž, brusnice, zvezdnati janež, solimo in popramo. Vse dobro premešamo in zalijemo z vinom.

2. Ko vino izpari, prilijemo toliko vroče juhe, da prekrije riž. Kuhamo približno 18 minut, vmes občasno premešamo in postopoma prilivamo juho, da je riž ves čas vlažen, a se ne razkuha.

3. Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, posodo pokrijemo, odstavimo in pustimo počivati nekaj minut. Nazadnje rižoto razdelimo na krožnike, okrasimo z rukolo in solato ter takoj postrežemo.

prejšnji članek
Ali to še lahko jeste?
Zdravje
Ali to še lahko jeste?
naslednji članek
FOTO: Slavne zvezdnice zgoraj brez
Svet slavnih
FOTO: Slavne zvezdnice zgoraj brez

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.