foto: Profimedia
Sestavine za 6 oseb:
- 450 g na manjše kocke narezane jagnjetine (stegna)
- 2 žlici olivnega olja
- 2 pretlačena stroka česna
- 3 manjši pori
- 250 g italijanskega riža za rižoto (arborio ali carnaroli)
- 100 g suhih brusnic
- 2 zvezdnata janeža
- sol in poper
- 250 ml suhega belega vina
- 1,2 l vroče čiste juhe iz jagnječjih kosti (lahko tudi goveje ali zelenjavne)
- 1 pest rukole in mešane solate za okras
Priprava:
1. Por očistimo in narežemo. V posodi na olju najprej popražimo kocke mesa. Ko se popečejo z vseh strani, dodamo por in česen, mešamo in pražimo še 2 minuti, nato dodamo riž, brusnice, zvezdnati janež, solimo in popramo. Vse dobro premešamo in zalijemo z vinom.
2. Ko vino izpari, prilijemo toliko vroče juhe, da prekrije riž. Kuhamo približno 18 minut, vmes občasno premešamo in postopoma prilivamo juho, da je riž ves čas vlažen, a se ne razkuha.
3. Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, posodo pokrijemo, odstavimo in pustimo počivati nekaj minut. Nazadnje rižoto razdelimo na krožnike, okrasimo z rukolo in solato ter takoj postrežemo.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.