Krompirčku se odlično poda aromatilen okus rožmarina. foto: Profimedia
'Peka krompirčka v pečici pa resda ne terja visoke znanosti,' boste rekli. Morda res ne, a kljub temu obstaja način, ki vas bo razveselil s hrustljavo skorjico in mehko sredico. Da torej zunanjost ne bo pretrda, krompirček pa presuh, se peke lotile takole …
Postopek priprave
Krompir olupite, operite in narežite na želeno velikost, vendar pazite, da posamezni kosi ne bodo preveliki.
1. Pečico vklopite na temperaturo 200 stopinj Celzija.
2. Zdaj pa pozor, vaš krompirček še ne bo romal v pečico! Stresite ga v lonec, posolite in prek natočite toliko vode, da bo pokrit. Sedaj vodo zavrite, nato pa znižajte, da nežno brbota 2 do 3 minute.
3. Medtem v pečico potisnite pekač z oljem, da se bo na visoki temperaturi ustrezno segrel.
4. Krompir sedaj dobro odcedite. Svetujemo vam uporabo cedila. Nekateri kuharji peko popestrijo še z moko, ki jo enakomerno popršijo po krompirju.
5. Sedaj je čas, da krompir stresete v vroč pekač. Poskrbite, da se bodo vsi kosi dobro naoljili, po potrebi še solite. Med peko večkrat nežno premešajte, čas pečenja bo nekoliko krajši, saj ste krompirček že poprej kuhali. Odličen krompirček vas bo tako razveselil že po 20 do 30 minutah.
Naj vam tekne!
foto: Pinterest
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.