Kulinarika
 

Preprost recept za jajčni biskvit

21. 2. 2024; 13.00
Avtor: V. M.
biskvit s smetano in sadjem

biskvit s smetano in sadjem foto: Dreamstime

Povsem nezapleten recept za biskvit imamo za vas. Služi vam lahko kot biskvitno testo za torte ali kot samostojno pecivo.

Tako je, tekoče testo lahko preprosto vlijete v model za šarkelj, pol ure kasneje vas bo razveselil okusen kolač. Zelo preprosto in okusno, preizkusite!

Kaj potrebujemo?

-4 jajca

-250 g sladkorja

-250 g gladke moke

-1 dcl olja

-1 dcl mleka

-Pecilni prašek

-Vanilijev sladkor

Postopek priprave

Jajca in sladkor penasto stepite, dodajte vanilijev sladkor, mleko, olje in presejano moko s pecilnim praškom. Maso vlijte v namaščen pekač in pecite od 23 do 30 minut pri temperaturi 180 stopinj Celzija. Pečen biskvit ohladite in potresete s sladkorjem v prahu ali pa ga obložite s smetano in sadjem oz. ga uporabite za pripravo želene torte.

prejšnji članek
Neboleča depilacija prevzela Slovenke
Moda&Lepota
Neboleča depilacija prevzela Slovenke
naslednji članek
Ana Maria Mitič znova v voditeljske čevlje
Svet slavnih
Ana Maria Mitič znova v voditeljske čevlje

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.