Kulinarika
 

Top recept za puhaste ameriške palačinke

28. 11. 2024; 12.00
Avtor: V. M.
ameriške palačinke2

foto: Pexels

Klasične palačinke seveda vsi prav dobro poznamo, kaj pa ameriške, ste jih že kdaj pripravljali? Za vas imamo preprost recept in trike, zaradi katerih bodo še posebej puhaste.

Ameriške palačinke po videzu ne spominjajo na tanke palačinke, ki jih poznamo pri nas. So debelejše in nekoliko spominjajo na manjšo različico carskega praženca. Da bodo zares puhasto mehke, upoštevajte nasvete pri pripravi testa. Pa začnimo …

Kaj torej potrebujemo?

  • 3 jajca
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • 2 žlici navadnega sladkorja
  • 525 ml mleka
  • 270 ml navadnega jogurta
  • 3 žlice olja
  • 450 g gladke moke
  • vrečka in pol pecilnega praška
  • 2 ščepce soli

(sestavine zadoščajo za pripravo 12 palačink)

Priprava in triki

Ločite rumenjake od beljakov.

Ob stepanju beljakov dodajte sol. Beljakov sneg bo čvrstejši, volumen pa bolj obilen.

Penasto vmešajte rumenjake in sladkor. Dodajte olje, mleko in jogurt.

Sedaj presejte moko. Skupaj s pecilnim praškom jo dodajajte mokrim sestavinam.

Na koncu počasi vmešajte beljakov sneg. Nikar ne pretiravajte z močnim mešanjem.

Ameriške palačinke pecite na srednji temperaturi. Ker so debelejše, bi jih pri visoki temperaturi hitro zapekli, sredica pa bi ostala surova.

Na maščobo jih polagajte z žlico, tako da naredite kupček in nežno potlačite, tako bodo obdržale lepo okroglo obliko.

Pečene palačinke dopolnite z vam ljubim prelivom, ki ga lahko popestrite s sezonskim sadjem.

Mmmm, videti so izvrstno, kajne?

Mmmm, videti so izvrstno, kajne? foto: Pexels

prejšnji članek
Slovenska pevka zapustila narodnozabavni ansambel in se podala v rock
Svet slavnih
Slovenska pevka zapustila narodnozabavni ansambel in se podala v rock
naslednji članek
Življenje na tehtnici: Nives ponosna na poštenost fantov
Resničnostni šovi
Življenje na tehtnici: Nives ponosna na poštenost fantov

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.