vojaški škornji, slovenska vojska, Svet24.si

Vedno več sindikatov napoveduje ustavno presojo ...

Gabby Petito, Brian Laundrie Svet24.si

Ni je več: kje je 22-letnica, ki je z zaročencem...

vojko1 Svet24.si

Vojko ni takšna baraba kakor Maks

miran mihelic-facebook2 Reporter.si

Nepotizem in klientelizem v državni agenciji: od ...

božo-dimnik Necenzurirano

Vsa naključja Boža Dimnika #komentar

POČUTIM SE LEPO_Amy Schumer Njena.si

Amy Schumer odstranili maternico in slepič

rozman Ekipa24.si

SIMON, KAJ?!? Noro, kaj je STORIL Rožman: VEDNO ...

Kako pravilno pripraviti domač sivkin sirup?
| V. M.

Kako pravilno pripraviti domač sivkin sirup?

Profimedia

Sivkin sirup je odličen za pripravo osvežilnih poletnih pijač, dodate ga lahko tudi koktajlom.

Za pripravo sivkinega sirupa ni primerna vsaka vrsta. Potrebovali boste pravo sivko – Lavandulo angustifolio, saj drugih v kulinarične namene ne uporabljamo zaradi prevelike količine kafre.

Potrebne sestavine

•    2 dcl vode
•    200 g sladkorja
•    jušna žlica posušenih sivkinih cvetov

     (suhi cvetovi imajo močnejšo aromo)
•    8 g citronske kisline (po želji)

Priprava sivkinega sirupa

Pri nizki temperaturi stopite vodo in sladkor, pri čemer sestavine ves čas mešajte, da se med seboj lepo povežejo. Sivkine cvetove sladki zmesi dodajte še preden bo le-ta zavrela. Sledi naj nežno mešanje, cvetovi naj blago brbotajo še 3 minute.  Kmalu vas bo razveselil pogled na gost sirup, ki ga je potrebno povsem ohladiti.

Ohlajen sirup sedaj precedite in prelijte v sterilizirano stekleničko, ki jo dobro zatesnite in shranite v hladilnik. V kolikor želite pripravite sirup z intenzivnejšo aromo, pustite sladkorno tekočino  stati 24 ur. Aromatičen sirup je potrebno porabiti v roku enega meseca.