favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Sočni borovničevi mafini

3. 7. 2020; 01.00
Avtor: V. M.
borovničevi mafini

foto: Profimedia

Imate radi borovnice? Mi tudi! Če imate na voljo te slastne gozdne sadeže, potem se le lotite priprave preproste sladice, s katero boste navdušili domače …

Sestavine za pripravo borovničevih mafinov

- 300 g presejane mehke moke

- pecilni prašek

- vanilij sladkor

- 0,5 žličke sode bikarbone

- ščepec soli

- 120 g sladkorja

- 90 ml kisle smetane

- 3 jajca

- 240 g borovnic

- 120 ml olja

- 90 ml jogurta

Priprava

Najprej segrejte pečico na 200 stopinj Celzija in v pekač za mafine namestite papirnate modelčke. Sedaj v večji skledi s kuhalnico premešajte suhe sestavine. Posebej stepite mokre sestavine, ki jih nato dodate suhemu delu. Premešajte kar s kuhalnico in na koncu vmešajte še borovnice.

Sedaj s testom napolnite vdolbinice do 2/3. Mafine pecite 20 minut, pri čemer naj vas vodi misel, da se morajo lepo zlato obarvati. Pečene kolačke pustite počivati še 5 minut, nato jih iz pekača preložite na krožnik in pustite, da se ohladijo. Sladico lahko okrasite z masleno kremo.

Mafine ohladite in posujte s sladkorjem v prahu.

Mafine ohladite in posujte s sladkorjem v prahu. foto: Profimedia

prejšnji članek
Blagodejni učinki blata iz Mrtvega morja
Moda&Lepota
Blagodejni učinki blata iz Mrtvega morja
naslednji članek
Dvojec BQL zelo hitro do milijona
Svet slavnih
Dvojec BQL zelo hitro do milijona