foto: Profimedia
Sestavine za pripravo borovničevih mafinov
- 300 g presejane mehke moke
- pecilni prašek
- vanilij sladkor
- 0,5 žličke sode bikarbone
- ščepec soli
- 120 g sladkorja
- 90 ml kisle smetane
- 3 jajca
- 240 g borovnic
- 120 ml olja
- 90 ml jogurta
Priprava
Najprej segrejte pečico na 200 stopinj Celzija in v pekač za mafine namestite papirnate modelčke. Sedaj v večji skledi s kuhalnico premešajte suhe sestavine. Posebej stepite mokre sestavine, ki jih nato dodate suhemu delu. Premešajte kar s kuhalnico in na koncu vmešajte še borovnice.
Sedaj s testom napolnite vdolbinice do 2/3. Mafine pecite 20 minut, pri čemer naj vas vodi misel, da se morajo lepo zlato obarvati. Pečene kolačke pustite počivati še 5 minut, nato jih iz pekača preložite na krožnik in pustite, da se ohladijo. Sladico lahko okrasite z masleno kremo.
Mafine ohladite in posujte s sladkorjem v prahu. foto: Profimedia
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.