Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Slovenija prvo leto prejela dve Michelinovi zvezdici

16. 6. 2020; 11.50
Avtor: K.M.
MKF_7205

Ana Roš foto: Matic Kremžar

Slovenija ima pet restavracij s po eno Michelinovo zvezdico in restavracijo z dvema zvezdicama, kar je v svetu prava redkost. Kateri kuharski mojstri in restavracije so dobili prestižno nagrado?

Ob razglasitvi so številni kuharski mojstri ostali brez besed in so ob tem le težko strnili svoje občutke. Že prvo leto je dve Michelinovi zvezdici prejela vrhunska kuharica Ana Roš"Slovenija je ena izmed vodilnih gastronomskih restavracij na svetu," je ob tem povedal napovedovalec zvezdic. "Danes bom dobila svoj prvi tatu, ne bo zvezdica, ampak napis, da bo vsakem dežju pride sonce," je ob podelitvi povedala Roševa. 

Po eno zvezdico so dobili Hiša Denk in kuharski mojster Gregor VračkoPri Lojzetu in kuharski mojster Tomaž Kavčič, Vila Podvin in kuharski mojster Uroš Štefelin, restavracija Dam in kuharski mojster Uroš Fakuč ter restavracija Atelje in kuharski mojster Jorg Zupan

Slovenija ima po novem tako 7 novih zvezdic, eno restavracijo z dvema zvezdicama in pet restavracij s po dvema zvezdicama, devet restavracij z nagrado Bib Gourmand – dobro razmerje med ceno in kakovostjo in 37 restavracij The Plate Michelin – sveže surovine, skrbno pripravljen in dober obrok. 

prejšnji članek
Agavin sirup slaba alternativa naravnemu sladkorju
Zdravje
Agavin sirup slaba alternativa naravnemu sladkorju
naslednji članek
Zvezdnik Najinih mostov navdušil v narodnem simbolu
Svet slavnih
Zvezdnik Najinih mostov navdušil v narodnem simbolu