Bučna juha foto: Profimedia
Za 4 osebe potrebujete:
•6 mladih čebul
•1 kg bučk
•olivno olje
•30 g masla
•sol, sveže mlet črni poper
•8 vejic mete
•1 bio limono
•150 g kisle smetane
•800 g juhe
•140 g čedarja
Priprava:
1.Očiščeno mlado čebulo drobno sesekljajte. Bučke oplaknite, odrežite končke in bučke zrežite na majhne koščke.
2.V kozici segrejte olje in maslo ter na njem popražite čebulo. Nato dodajte bučke in jih dušite 20 minut. Začinite s soljo, poprom, lističi mete in nastrgano lupinico polovice limone.
3.Prilijte juho in jo zavrite. Nato kozico odstavite, dodajte 3 žlice kisle smetane, nastrgan čedar, lističe mete in preostali sok limone.
4.Juho lahko pretlačite s paličnim mešalnikom ali pa pustite zelenjavo celo. Zraven postrezite kislo smetano in juho nakapajte z olivnim oljem.
Lahko jo postrežete vročo ali hladno.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.