banane, trgovina Svet24.si

V Gradcu med bananami strupen pajek, prodajalka ...

dež, naliv, dežnik Svet24.si

Grozijo novi nalivi, konec tedna bo sončen

čredna imunost, koronavirus, epidemija, covid Svet24.si

Stanje se slabša, tudi včerajšnja ...

stane granda-pl Reporter.si

Granda: V imenu svobodne LGBT ljubezni je dovoljen...

20210716-01071570 Necenzurirano

Šircelj bi odprl Slovenijo tujim loterijskim ...

2017_Central_Terminal_10mp-129611 buffalocentralterminal org Odkrito.si

Lovila je duhove in padla skozi strop.

Goran Dragić Njena.si

Goran Dragić od reprezentance prejel prelepo ...

Bučkina juha z meto
| Revija Liza Maja

Bučkina juha z meto

Bučna juha, Profimedia

Imate radi bučke? Potem pa si le pripravite to slastno juho. Všeč vam bo!

Za 4 osebe potrebujete:

•6 mladih čebul

•1 kg bučk

•olivno olje

•30 g masla

•sol, sveže mlet črni poper

•8 vejic mete

•1 bio limono

•150 g kisle smetane

•800 g juhe

•140 g čedarja

Priprava:

1.Očiščeno mlado čebulo drobno sesekljajte. Bučke oplaknite, odrežite končke in bučke zrežite na majhne koščke.

2.V kozici segrejte olje in maslo ter na njem popražite čebulo. Nato dodajte bučke in jih dušite 20 minut. Začinite s soljo, poprom, lističi mete in nastrgano lupinico polovice limone.

3.Prilijte juho in jo zavrite. Nato kozico odstavite, dodajte 3 žlice kisle smetane, nastrgan čedar, lističe mete in preostali sok limone.

4.Juho lahko pretlačite s paličnim mešalnikom ali pa pustite zelenjavo celo. Zraven postrezite kislo smetano in juho nakapajte z olivnim oljem.

Lahko jo postrežete vročo ali hladno.