foto: KKM
Semena, ki jih pogosto odstranite iz paradižnika, so prav tako zdrava. V tkivu okoli semen je namreč največ umamija, petega oziroma slastnega okusa, ki poskrbi, da jedi iz paradižnika še posebej teknejo. V Sloveniji ta okus radi poimenujemu tudi z besedicama polen oziroma mesnat in odlično zaokroži sladkobo, slanost, kislost in grenkobo v različnih jedeh.
Zato pri uživanju paradižnika ne počnite te ključne napake, ki lahko končni okus popolnoma spremeni. Umami da tako različnim domačim omakam, mezgam in kečapom tisti prepoznavni paradižnikov okus.
Peti okus sicer najdete tudi v špargljih, krompirju, algah, glivah in nekaterih živilih živalskega izvora.
Veliko več skrivnosti o paradižnikih in njihovi pridelavi pa lahko izveste tudi v Luštu. Slovensko podjetje je letos sodelovalo tudi pri projektu Foodcards from Slovenia, pri katerem gre promocijski dogodek, ki na inovativen način slovenskim in tujim (avstrijskim, hrvaškim, italijanskim, srbskim, madžarskim in makedonskim) blogarjem in novinarjem predstavlja kulinarično tradicijo Slovenije. Tokrat so poleg Ljubljane spoznavali še ponudbo Prekmurja, Ptuja in Maribora. Na celotni poti pa jih je spremljalo bučno olje oljarne Kocbek in ponudba vinske kleti Puklavec Family Wines. Eden izmed glavnih pokroviteljev je bila tudi Perutnina Ptuj, zbranim podjetjem pa se je seveda predstavilo tudi inovativno podjetje Lušt.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.