pacane murke foto: dreamstime
V Prekmurju vam bodo ponudili »pacane murke« ali »kvašene ugorke«, odlično prilogo, ki jo po navadi postrežejo k narezkom, paštetam in zasekam. Sicer pa so odlične tudi z nekaj kapljicami bučnega olja ter s soljo in kruhom. Za takšno pripravo so najboljše tiste kumare, ki že malce prerastejo običajno velikost za vlaganje in solato. Tu je torej še en odličen recept, ki ga lahko uporabite, da odvečne kumare ne bodo romale na kompost. Potrebujete večji (2- ali 5-litrski) kozarec za vlaganje, nekaj večjih kumaric, dve žlici soli, alkoholni kis, vodo, strok česna, dva lista vinske trte, vejico socvetja koprca, lovorjev list, poper v zrnu in čebulico šalotke. Priprava: Kumare operite in jim odstranite zgornje dele pecljev, nato pa jih po dolžini prerežite na štiri dele in dajte v kozarec za vlaganje. Če so predolge, jih prerežite. Ko je kozarec poln, dodajte preostale sestavine in prelijte z vročo mešanico vode in kisa (v razmerju 4:1). Kozarec prekrijte s čisto gazo, da lahko poteka fermentacija, postavite na stran in pustite vsaj 12 ur. Najboljše so sicer po enem oziroma dveh dneh. Dober tek!
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.