Kulinarika
 

Že poznate kvašene kumare?

4. 8. 2018; 16.00
Avtor: Zoran Franc
pacane murke

pacane murke foto: dreamstime

Odličen recept, pri katerem boste uporabili velike kumare.

V Prekmurju vam bodo ponudili »pacane murke« ali »kvašene ugorke«, odlično prilogo, ki jo po navadi postrežejo k narezkom, paštetam in zasekam. Sicer pa so odlične tudi z nekaj kapljicami bučnega olja ter s soljo in kruhom. Za takšno pripravo so najboljše tiste kumare, ki že malce prerastejo običajno velikost za vlaganje in solato. Tu je torej še en odličen recept, ki ga lahko uporabite, da odvečne kumare ne bodo romale na kompost. Potrebujete večji (2- ali 5-litrski) kozarec za vlaganje, nekaj večjih kumaric, dve žlici soli, alkoholni kis, vodo, strok česna, dva lista vinske trte, vejico socvetja koprca, lovorjev list, poper v zrnu in čebulico šalotke. Priprava: Kumare operite in jim odstranite zgornje dele pecljev, nato pa jih po dolžini prerežite na štiri dele in dajte v kozarec za vlaganje. Če so predolge, jih prerežite. Ko je kozarec poln, dodajte preostale sestavine in prelijte z vročo mešanico vode in kisa (v razmerju 4:1). Kozarec prekrijte s čisto gazo, da lahko poteka fermentacija, postavite na stran in pustite vsaj 12 ur. Najboljše so sicer po enem oziroma dveh dneh. Dober tek!

prejšnji članek
Umrl je prvi Kekec
Svet slavnih
Umrl je prvi Kekec
naslednji članek
Ni brivske pene? Sploh ni panike!
Moda&Lepota
Ni brivske pene? Sploh ni panike!
#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.