foto: Profimedia
Kombiniranje okusov je lahko zelo zapleteno, a lahko za preprosto uživanje vina sledite le nekaj preprostim nasvetom, ki vam bodo zagotovo pomagali. Ste vedeli, da pikantna oziroma začinjena hrana ne gre nikakor skupaj z grenkimi ali kislimi okusi, hkrati pa se izključujejo tudi grenki in kisli okusi?
Kisla živila: Živila z visoko kislino naredijo vina z nižjo kislino plehka. Zato združujte visoko kisla živila z visoko kislimi vini.
Bogata hrana: Visoko taninsko rdeče vino deluje kot vinsko razkužilo pri bogatih in mastnih beljakovinah.
Začinjena hrana: Hladno sladko vino z nizko vsebnostjo alkohola bo nevtraliziralo pekočo hrano.
Močna hrana: Močni okusi se ujamejo z vini, ki imajo več kisline in sladkorja.
Grenka hrana: Grenka živila poudarijo grenkobo taninov. Kombinirajte jih z vini z nizko vsebnostjo le-teh, naj pa bo več slanosti in sladkorja.
Sladka hrana: Sladice dajejo suhim vinom grenak okus, zato sladko hrano kombinirajte s sladkim vinom.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.