Kulinarika
 

Preprosti nasveti za kombiniranje vina in hrane

27. 7. 2018; 15.00
Avtor: K.M.
vino, sir, olive

foto: Profimedia

Postanite mojstri kombinacij in vedno navdušite svoje goste!

Kombiniranje okusov je lahko zelo zapleteno, a lahko za preprosto uživanje vina sledite le nekaj preprostim nasvetom, ki vam bodo zagotovo pomagali. Ste vedeli, da pikantna oziroma začinjena hrana ne gre nikakor skupaj z grenkimi ali kislimi okusi, hkrati pa se izključujejo tudi grenki in kisli okusi?

Kisla živila: Živila z visoko kislino naredijo vina z nižjo kislino plehka. Zato združujte visoko kisla živila z visoko kislimi vini. 

Bogata hrana: Visoko taninsko rdeče vino deluje kot vinsko razkužilo pri bogatih in mastnih beljakovinah. 

Začinjena hrana: Hladno sladko vino z nizko vsebnostjo alkohola bo nevtraliziralo pekočo hrano. 

Močna hrana: Močni okusi se ujamejo z vini, ki imajo več kisline in sladkorja. 

Grenka hrana: Grenka živila poudarijo grenkobo taninov. Kombinirajte jih z vini z nizko vsebnostjo le-teh, naj pa bo več slanosti in sladkorja. 

Sladka hrana: Sladice dajejo suhim vinom grenak okus, zato sladko hrano kombinirajte s sladkim vinom. 

prejšnji članek
To mora početi hči Mance Špik
Svet slavnih
To mora početi hči Mance Špik
naslednji članek
Trik: Kako poravnati naguban nedrček?
Moda&Lepota
Trik: Kako poravnati naguban nedrček?

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.