foto: Profimedia
Smo sredi sezone zorenja paradižnikov. Če vaših rastlin ni napadla plesen, bi morali biti številni plodovi že lepo rdeči. Poleg okusne paradižnikove solate pa si letos privoščite tudi okusen domači kečap, pri katerem boste vedeli, koliko sladkorja ste dodali in kaj je v njem.
2 kg paradižnika
100 g stebelne zelene
2 manjši rdeči čebuli
100 g rjavega sladkorja
1 dl vinskega kisa
2 žlici balzamičnega kisa
1 žlico soli
žličko karija v prahu, cimeta ali mletega čilija
V velik lonec dajte grobo narezan paradižnik, stebelno zeleno narezano na 2 cm velike kose, razčetverjeno čebulo, sladkor, oba kisa in sol. Vse skupaj kuhajte pri zmerni temperaturi. Po želji dodajte izbrano začimbo, po okusu pa jo lahko tudi izpustite.
Vse skupaj pokrijete in na zmernem ognju kuhaje uro in pol, da se vsa zelenjava zmehča. Vse skupaj prepasirajte skozi cedilo. Če ga želite shraniti za dlje časa, zmes še enkrat prevrite in shranite v sterilizirane kozarčke. Drugače ga pospravite v steklenico in porabite v roku 14 dni.
Semena, ki jih pogosto odstranite, so prav tako zdrava. V tkivu okoli semen je namreč največ umamija, petega okusa, ki poskrbi, da jedi iz paradižnika še posebej teknejo.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.