vojaški škornji, slovenska vojska, Svet24.si

Vedno več sindikatov napoveduje ustavno presojo ...

Gabby Petito, Brian Laundrie Svet24.si

Ni je več: kje je 22-letnica, ki je z zaročencem...

vojko1 Svet24.si

Vojko ni takšna baraba kakor Maks

miran mihelic-facebook2 Reporter.si

Nepotizem in klientelizem v državni agenciji: od ...

božo-dimnik Necenzurirano

Vsa naključja Boža Dimnika #komentar

Capture Odkrito.si

VSE JE BILA LAŽ! Najstarejša nosečnica na svetu...

rozman Ekipa24.si

SIMON, KAJ?!? Noro, kaj je STORIL Rožman: VEDNO ...

Najbolj preprost recept za slastne rogljičke
| Vesna Meško

Najbolj preprost recept za slastne rogljičke

Slastni rogljički, Profimedia

Bi spekli nekaj slastnega, pa niste ravno vešči v kuhinji? Za vas imamo tako preprost recept za rogljičke, da boste s končnim rezultatom zagotovo navdušili.

Rogljički bodo mehki in tako dišeči, da jih boste verjetno pohrustali, še preden se dodobra ohladijo. Napolnite jih lahko s čokolado ali marmelado, pri čemer izberite domačo ali termostabilno, da sladki nadev ne bo stekel iz slastnega peciva.

Kaj potrebujemo za pripravo rogljičkov?

-500 g gladke moke TIP 500.

-vrečka suhega kvasa

-ščepec soli

-žlica sladkorja

-vrečka vanilijevega sladkorja

-beljak (rumenjak shranite za premaz rogljičkov)

-1 dcl olja

-3 dcl toplega mleka

Foto: Profimedia - Preden jih boste premazali z jajčno mešanico, naj na pekaču počivajo še 5 minut.

Postopek priprave

  1. Moko presejte, dodajte kvas, sladkor, vanilijev sladkor, sol in vse skupaj premešajte.
  2. Sestavinam dodajte beljak, olje in mleko ter vse skupaj zamesite z mešalnikom za testo.
  3. Testo pokrijte s krpo in pustite, da na toplem počiva eno uro.
  4. Vzhajano testo nežno pregnetite in razdelite na tri dele.
  5. Posamezen del razvaljajte v obliki kroga, nato pa slednjega razrežite na osmine - tako da boste dobili 8 trikotnikov.
  6. Sedaj na široki del trikotnika nanesite pol žličke marmelade ali čokoladne kreme.
  7. Trikotnik oblikujete v rogljiček tako, da pričnete zvijati široki del trikotnika (glejte spodnjo fotografijo).
  8. Rogljičke polagajte na pekač, ki ste ga poprej obložili s peki papirjem.
  9. Pripravljene rogljičke premažite z razžvrkljanim rumenjakom, ki ste mu dodali tri žlice mleka.
  10. Pekač z rogljički potisnite v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija. Pecite 16 minut.
  11. Po peki rogljičke prekrijte s krpo, ko se nekoliko ohladijo, pa jih potresite s sladkorjem v prahu.

Četudi se vam bo zdelo, da pri izdelavi rogljičkov niste kaj prida spretni, naj vas nikar ne skrbi. Prepričani smo, da vas bo končni rezultat močno presenetil. Pa dober tek!