Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Recept: Beli medenjaki z vonjem po praznikih

24. 12. 2023; 01.00
Avtor: Revija Liza Maja
beli medenjaki

Beli medenjaki foto: profimedia

Iščete recept za okusne medenjake z vonjem po praznikih? Izvolite ...

Sestavine za 50 kosov:

Za testo:

280 g moke

• 2,5 g sode bikarbone

• 10 g mešanih božičnih začimb

• sol

• beli poper

• 30 g olupljenih mandljev

• 110 g rjavega sladkorja

• 115 g medu

• 75 g masla

• 1 veliko jajce

Za glazuro:

  • 300 g sladkorja v prahu
  • 60 ml vroče vode 
  • 1 žlica limonovega soka

    medenjaki 1 foto: Dreamstime

Postopek priprave:

1.Moko presejte v skledo in ji dodajte sodo bikarbono, začimbe, ščepec soli in poper. Dodajte drobno mlete mandlje, sladkor, med, zmehčano maslo in jajce in zgnetite trdno testo.

2.Testo zavijte v folijo za živila in ga za 24 ur postavite v hladilnik. Nato ga na hitro pregnetite in razdelite na 50 kosov.

3.Oblikujte majhne kroglice, jih razporedite v pekače, obložene s papirjem za peko, in jih približno 25 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se ohladijo.

4.Presejte sladkor, dodajte vodo in limonov sok in zmešajte gladko glazuro. Vanjo potopite vrh-nje dele piškotov in jih položite na papir za peko. Počakajte, da se glazura strdi, nato pa piškote pred serviranjem nekaj dni hranite v neprepustno zaprti posodi.

Namig: Seveda lahko iz mase izdelate drugačne oblike medenjakov, denimo zvezdice.

medenjaki

medenjaki foto: profimedia

prejšnji članek
S čajem in soljo nad vnete dlesni?
Zdravje
S čajem in soljo nad vnete dlesni?
naslednji članek
Tako lepo družino ima mladi harmonikaš zasedbe Firbci
Svet slavnih
Tako lepo družino ima mladi harmonikaš zasedbe Firbci