Kulinarika
 

Recept: Beli medenjaki z vonjem po praznikih

27. 12. 2024; 15.00
Avtor: Revija Liza Maja
beli medenjaki

Beli medenjaki foto: profimedia

Iščete recept za okusne medenjake z vonjem po praznikih? Izvolite ...

Sestavine za 50 kosov:

Za testo:

280 g moke

• 2,5 g sode bikarbone

• 10 g mešanih božičnih začimb

• sol

• beli poper

• 30 g olupljenih mandljev

• 110 g rjavega sladkorja

• 115 g medu

• 75 g masla

• 1 veliko jajce

Za glazuro:

  • 300 g sladkorja v prahu
  • 60 ml vroče vode 
  • 1 žlica limonovega soka

    medenjaki 1 foto: Dreamstime

Postopek priprave:

1.Moko presejte v skledo in ji dodajte sodo bikarbono, začimbe, ščepec soli in poper. Dodajte drobno mlete mandlje, sladkor, med, zmehčano maslo in jajce in zgnetite trdno testo.

2.Testo zavijte v folijo za živila in ga za 24 ur postavite v hladilnik. Nato ga na hitro pregnetite in razdelite na 50 kosov.

3.Oblikujte majhne kroglice, jih razporedite v pekače, obložene s papirjem za peko, in jih približno 25 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se ohladijo.

4.Presejte sladkor, dodajte vodo in limonov sok in zmešajte gladko glazuro. Vanjo potopite vrh-nje dele piškotov in jih položite na papir za peko. Počakajte, da se glazura strdi, nato pa piškote pred serviranjem nekaj dni hranite v neprepustno zaprti posodi.

Namig: Seveda lahko iz mase izdelate drugačne oblike medenjakov, denimo zvezdice.

medenjaki

medenjaki foto: profimedia

prejšnji članek
Tako boste zopet našli svojo vrednost
Zdravje
Tako boste zopet našli svojo vrednost
naslednji članek
Tako bo Jasna Kuljaj popestrila svojo zadnjo oddajo
Svet slavnih
Tako bo Jasna Kuljaj popestrila svojo zadnjo oddajo

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.