Beli medenjaki foto: profimedia
Sestavine za 50 kosov:
Za testo:
280 g moke
• 2,5 g sode bikarbone
• 10 g mešanih božičnih začimb
• sol
• beli poper
• 30 g olupljenih mandljev
• 110 g rjavega sladkorja
• 115 g medu
• 75 g masla
• 1 veliko jajce
Za glazuro:
Postopek priprave:
1.Moko presejte v skledo in ji dodajte sodo bikarbono, začimbe, ščepec soli in poper. Dodajte drobno mlete mandlje, sladkor, med, zmehčano maslo in jajce in zgnetite trdno testo.
2.Testo zavijte v folijo za živila in ga za 24 ur postavite v hladilnik. Nato ga na hitro pregnetite in razdelite na 50 kosov.
3.Oblikujte majhne kroglice, jih razporedite v pekače, obložene s papirjem za peko, in jih približno 25 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se ohladijo.
4.Presejte sladkor, dodajte vodo in limonov sok in zmešajte gladko glazuro. Vanjo potopite vrh-nje dele piškotov in jih položite na papir za peko. Počakajte, da se glazura strdi, nato pa piškote pred serviranjem nekaj dni hranite v neprepustno zaprti posodi.
Namig: Seveda lahko iz mase izdelate drugačne oblike medenjakov, denimo zvezdice.
medenjaki foto: profimedia
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.