Kulinarika
 

Parmezanove skodelice, ki bodo vedno navdušile!

24. 12. 2024; 13.00
Avtor: revija Bodi zdrava
Parmezanove skodelice z nadevom iz kremnega sira

Parmezanove skodelice z nadevom iz kremnega sira foto: Revija Bodi zdrava

Hrustljav prigrizek, ki bo navdušil ljubitelje suhega paradižnika in kremnega sira.

(4 kosi)

Sestavine:

Za sirne skodelice:

  • 130 g celega parmezana

Za sirov nadev:

  • 300 g rikote
  • 6 vejic timijana
  • 7 vejic peteršilja
  • sol
  • mleti črni poper
  • 100 g suhih paradižnikov
  • rukola za okras
  • 2 žlički bučnih semen ali sesekljanih oreškov

Priprava:

Sir na grobo naribajte in ga razdelite na 4 kupčke na pekač, obložen s papirjem za peko.

Postavite v pečico in pecite pri 200 °C približno 5 minut, da se zlato zapeče.

Stopljeni sir vzemite iz pečice in ga previdno prenesite v skodelice, obrnjene navzdol, tako da se sir oblikuje v skodelice.

Pustite, da se popolnoma ohladijo.

V skledi zmešajte rikoto s sesekljanimi zelišči, soljo in poprom.

Dodajte polovico sesekljanega suhega paradižnika.

S pripravljeno zmesjo napolnite sirne skodelice.

Površino okrasite s timijanom, sesekljanimi sušenimi paradižniki, rukolo in bučnimi semeni.

prejšnji članek
Sin Raaya in Marjetke Vovk s prvo večjo vlogo
Svet slavnih
Sin Raaya in Marjetke Vovk s prvo večjo vlogo
naslednji članek
Denis Avdić o odraščanju v Bosni
Kulinarika
Denis Avdić o odraščanju v Bosni
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.