Mini sendviči iz paljenega testa foto: Revija Bodi zdrava
(20 kosov)
Sestavine:
Za vetrnice:
Za nadev:
Za zaključek:
Priprava:
Olje in 150 ml vode prelijte v srednje veliko ponev, dodajte ščepec soli in zavrite. Dodajte moko in previdno mešajte, dokler se ne začne prijemati dna. Ponev s kuhano moko odstavite z ognja, pustite, da se ohladi (občasno premešajte), nato pa postopoma vmešajte jajca. Z gnetilnikom previdno premešajte. Mešanico dajte v slaščičarsko vrečko. Na pekač, obložen s papirjem za peko, nabrizgajte vetrnice, jih potresite s sezamom in približno 35 minut pecite pri 180 °C. Med peko ne odpirajte pečice! Pripravljene vetrnice pustite, da se ohladijo. Položite jih na delovno površino in jih z manjšim nožem vzdolžno prerežite na pol.
Pripravite nadev: gavdo naribajte v skledo, dodajte strt česen, sol, sir, navaden jogurt in majonezo ter temeljito premešajte. S pripravljenim nadevom napolnite vse vetrnice, nato na vsako dodajte rezino kumare in paradižnika, okrasite z listom bazilike in vetrnice pokrijte.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.