Nashi - azijska hruška foto: Pixabay
Po okrogli obliki spominja na jabolko, po teksturi lupine in okusu mesa pa na hruško. Če bi vam prevezali oči in ponudili, da prvič zagrizete v nashi, bi najbrž tudi vi ocenili, da vas sveže sladko meso spominja na nekakšen križanec med jabolko in hruško. Zato niti ni tako nenavadno, da se je ta nepravilen podatek pri nas silno razširil, k čemer so nekoliko pripomogli tudi tisti, ki prihajajo iz vrtnarskih vrst.
Za kakšen sadež torej gre?
Za azijsko hruško! Pravzaprav je nashi sorta hruške, ki izvira iz Koreje, Japonske in Kitajske. Od dobro poznanih evropskih hrušk se razlikujejo po obliki, saj v spodnjem delu niso izraziteje trebušaste, pač pa okrogle kot jabolka. Pri shranjevanju v hladnem prostoru jih boste morali nekoliko prej porabiti, saj niso enako obstojne kot klasične hruške, sicer pa bo šla azijska hruška zlasti v slast tistim, ki nimate radi preveč sladkega sadja. Nashi je namreč osvežilen in nekoliko manj sladek.
Nashi - azijska hruška foto: Pixabay
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.