Ste za jesensko sladico? foto: Pexels
Sestavine za 4 osebe:
- 200 g kuhanega in olupljenega kostanja
- 150 g rjavega sladkorja
- 1 zvitek vlečenega testa
- 3 jajca
Postopek priprave v štirih korakih
1.Grobo sesekljanemu kostanju dodajte sladkor in 10 ml vode ter vse skupaj kuhajte približno 5 minut. Mešanico nato dobro pretlačite s paličnim mešalnikom.
2.Testo razvaljajte v okrogel model premera 24 ali 26 cm.
3.Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake primešajte ohlajeni kostanjevi kremi. iz beljakov stepite trd sneg in ga počasi in previdno dodajte kremi.
4.Mešanico prelijte na testo in pito v pečici, segreti na 200 stopinj, pecite približno 30 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.