Kulinarika
 

Recept : Čokoladno karamelni sufle

15. 10. 2021; 13.00
Avtor: Revija Zvezde
profimedia-0192274090

čokoladni sufle foto: profimedia

Krasen recept za vse ljubiteje čokolade, ki radi svoje brbončice pocrkljate tudi s karamelo ...

Za pripravo čokoladnega sufleja za 4 osebe boste potrebovali sledeče sestavine:

  • 4 jajca
  • 100 g drobno mletega sladkorja
  • 150 g temne čokolade
  • 2 žlici moke
  • maslo in moka za modelčk

Za karamelo:
- 50 g drobno mletega sladkorja
- 50 ml smetane

Postopek priprave po korakih

1. Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake penasto stepemo s polovico sladkorja. Nato peno vmešamo v stopljeno čokolado.

2. Beljakom dodamo preostali sladkor in stepemo trd sneg. Počasi ga vmešamo v čokoladno  peno in na koncu dodamo še moko.

3. Namastimo in pomokamo modelčke in jih do dveh tretjin napolnimo s kremo. Modelčke za 15-20 minut postavimo v pečico, segreto na  190 °C.

4. Sladkor stresemo v ponev z debelejšim dnom in ga počasi karameliziramo. Karameli dodamo  vročo smetano in vse skupaj malce povremo.  Počakamo, da se ohladi, in jo nato prelijemo po  vročem sufleju.

Še več receptov najdete v rubriki KULINARIKA. >>KLIKNITE<<.

prejšnji članek
S kakšnimi težavami se v današnjem času soočajo slepi in slabovidni?
Zdravje
S kakšnimi težavami se v današnjem času soočajo slepi in slabovidni?
naslednji članek
Prepoznate 11 let mlajšega Petra Polesa?
Resničnostni šovi
Prepoznate 11 let mlajšega Petra Polesa?

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.