čokoladni sufle foto: profimedia
Za pripravo čokoladnega sufleja za 4 osebe boste potrebovali sledeče sestavine:
Za karamelo:
- 50 g drobno mletega sladkorja
- 50 ml smetane
1. Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake penasto stepemo s polovico sladkorja. Nato peno vmešamo v stopljeno čokolado.
2. Beljakom dodamo preostali sladkor in stepemo trd sneg. Počasi ga vmešamo v čokoladno peno in na koncu dodamo še moko.
3. Namastimo in pomokamo modelčke in jih do dveh tretjin napolnimo s kremo. Modelčke za 15-20 minut postavimo v pečico, segreto na 190 °C.
4. Sladkor stresemo v ponev z debelejšim dnom in ga počasi karameliziramo. Karameli dodamo vročo smetano in vse skupaj malce povremo. Počakamo, da se ohladi, in jo nato prelijemo po vročem sufleju.
Še več receptov najdete v rubriki KULINARIKA. >>KLIKNITE<<.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.