biftek 2 foto: profimedia
Seveda ta zgodba, ki vam jo bomo povedali, ni edina, ki kroži o nastanku bifteka. Vsekakor pa velja, da je bil na prehodu 19. stoletja biftek priljubljena specialiteta med petičnimi Francozi, od katerih se je njegov sloves pozneje razširil po vsej Evropi. Kot začinjeno surovo meso z rumenjakom biftek omenja kuharska enciklopedija iz leta 1938, v viru iz leta 1921 pa najdemo podatek o sesekljanem mesu, postreženem s tatarsko omako. Kaj je bilo prej, biftek ali tatarska omaka, ni znano. Toda če drži legenda o Tatarih, turškem ljudstvu iz Rusije, naj bi surovo meso dali pod sedlo in ves dan tako jahali. Meso se je medtem stolklo in zmehčalo, zvečer pa so ga začinjenega s konjskim potom postregli družini.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.