stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Luka Košir nov prejemnik Michelinove zvezdice v Sloveniji

23. 9. 2021; 11.23
Avtor: K.M.
union 3

Dobro razpoložena kuharska mojstra Jorg Zupan in Luka Košir foto: SeR

Michelinov vodnik se v Slovenijo vrača z novo zvezdico.

Z Michelinovega vodnika so sporočili, da je Luka Košir z restavracijo Grič novi prejemnih kulinarične zvezdice. Ostali prejemniki ostajajo enaki lanskim. Ob tem je pomembno omeniti, da bi lahko zvezdico tudi izgubili. Med nagrajenci tako ostaja ena restavracija z dvema zvezdicama in pet z eno, ki se jim letos pridružuje še Luka Košir. Bib Gourmand za izredno kulinariko po dostopnih cenah je letos prejela še ena restavracija, dve novi restavracijo sta dobili tudi nagrado plates (krožnik), dodatna nova pa je tudi pri nagrajencih Michelin Green Star. 

Lanskoletni nagrajenci, ki so "obnovili" svojo zvezdico, so poleg Hiše Franko še Hiša Denk, Gostilna pri Lojzetu, Vila Podvin, Dam in Atelje.

Gwendal Poullennec, globalni direktor Michelinovih vodnikov: »Tako 2020 kot 2021 sta bili za gostinstvo težki leti. Ne glede na to, da so se slovenski chefi morali spoprijemati s pogostim odpiranjem in zapiranjem svojih restavracij, so dokazali svojo odpornost, borbenost in neusahljiv talent, kar nas je zelo navdušilo. Zato izbor restavracij, ki jih predstavljamo danes, odraža lokalno kulinarično sceno, ki je še posebej zavezana trajnostni gastronomiji in se še naprej razvija. Od vsega srca upamo, da bo nov izbor pripomogel k privabljanju gurmanov, da se bodo vrnili v restavracije in raziskovali ali odkrivali na novo Slovenijo skozi njene najboljše restavracije.«

prejšnji članek
Slovenija ima talent: Zdelo se vam bo, da so tribune polne
Resničnostni šovi
Slovenija ima talent: Zdelo se vam bo, da so tribune polne
naslednji članek
Sonja Plešnar: Ali me ljubiš, ali sovražiš -  izbira je tvoja
Resničnostni šovi
Sonja Plešnar: Ali me ljubiš, ali sovražiš - izbira je tvoja