Kulinarika
 

Je tudi vas premamil langaš? Izvolite recept!

24. 9. 2021; 13.00
Avtor: A.K.
prekmurski lagas

Langaš foto: KKM

Langaš je ocvrt prigrizek, ki so ga prekmurske gospodinje nekoč iz krompirja ali smetane ter moke pripravljale za malico na polju.

Sestavine:

Priprava:

  1. V posodi z moko in pecilnim praškom naredite jamico. Vanjo vlijte toplo mleko, žličko sladkorja in nadrobite kvas. Pustite 5 minut, da se naredi kvasec. Dodate preostale sestavine in dobro pregnetete.
  2. Iz testa oblikujte 8 kroglic in jih pustite 10 minut vzhajati. Segrejte olje. Langaš na hitro ocvrite – kakšno minuto na vsaki strani do zlatorumene barve. Odvečno maščobo popivnajte s papirnato brisačo.
  3. Na langaš dajte jogurt, drobnjak, nastrgano tünko, konopljina semena, redkvico in naribani hren.
prejšnji članek
Galerija Cukrarna odpira vrata za širšo javnost
Svet slavnih
Galerija Cukrarna odpira vrata za širšo javnost
naslednji članek
Luka Dončić zapustil Slovenijo
Svet slavnih
Luka Dončić zapustil Slovenijo

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.