Kulinarika
 

Odštekana sladica: Mandarinina rulada

30. 11. 2024; 15.00
Avtor: Revija Liza Maja
profimedia-0489791920

manadrinina rulada foto: profimedia

Ste že slišali za mandarinino rolado? Joj, ta recept si resnično zasluži vašo pozornost. Preverite!

Sestavine za testo:

  • 3 jajca
  • 80 g sladkorja
  • lupina 1 pomaranče
  • sok 1/2 pomaranče
  • 100 g navadne moke

Sestavine za nadev:

Postopek priprave po korakih:

1. Beljake in sladkor stepemo v trd sneg. Dodamo rumenjake in stepemo v trdo peno. Dodamo naribano lupino in sok pomaranče. na koncu primešamo še moko.

2. Končano testo razporedimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Približno 8 minut pečemo v pečici, ogreti na 200 °C.

3. Po peki naj se biskvit ohladi na papirju, na katerem je bil pečen. Ko se biskvit ohladi, odstranimo papir za peko in damo na nov papir za peko.

4. Mandarine olupimo in malo prerežemo konce. Sir zmešamo s sladkorjem in stepeno smetano. Približno dve tretjini kreme namažemo po biskvitu, mandarine razporedimo po robu.

5. S pomočjo papirja za peko biskvit zvijemo v rulado in damo v hladilnik za 2 uri, da se strdi. Ko se strdi, odstranimo papir za peko.

6. Preostali nadev damo v slaščičarsko vrečko z razrezano cevko in razpršimo po površini rulade. Pred serviranjem okrasimo z mandarinami in svežo meto.

prejšnji članek
Štirje ključi do osebne prebuditve in boljšega življenja
Zdravje
Štirje ključi do osebne prebuditve in boljšega življenja
naslednji članek
Zato se vam okoli trebuha nabira maščoba
Zdravje
Zato se vam okoli trebuha nabira maščoba

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.