manadrinina rulada foto: profimedia
Sestavine za testo:
Sestavine za nadev:
Postopek priprave po korakih:
1. Beljake in sladkor stepemo v trd sneg. Dodamo rumenjake in stepemo v trdo peno. Dodamo naribano lupino in sok pomaranče. na koncu primešamo še moko.
2. Končano testo razporedimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Približno 8 minut pečemo v pečici, ogreti na 200 °C.
3. Po peki naj se biskvit ohladi na papirju, na katerem je bil pečen. Ko se biskvit ohladi, odstranimo papir za peko in damo na nov papir za peko.
4. Mandarine olupimo in malo prerežemo konce. Sir zmešamo s sladkorjem in stepeno smetano. Približno dve tretjini kreme namažemo po biskvitu, mandarine razporedimo po robu.
5. S pomočjo papirja za peko biskvit zvijemo v rulado in damo v hladilnik za 2 uri, da se strdi. Ko se strdi, odstranimo papir za peko.
6. Preostali nadev damo v slaščičarsko vrečko z razrezano cevko in razpršimo po površini rulade. Pred serviranjem okrasimo z mandarinami in svežo meto.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.