Millefeuille z malinami foto: profimedia LIZA MAJA
Sestavine:
Za testo:
Za nadev:
Postopek priprave po korakih
1. Mandlje zmeljemo. Moko in sladkor v prahu presejemo neposredno na delovno površino in dodamo zmlete mandlje. Na sredino damo rumenjaka, dodamo narezano maslo in naribano limonino lupino.
2. Testo najprej obdelamo z vilicami, nato z rokami. končano testo naj eno uro počiva v hladilniku. Nato ga razvaljamo na tanko ploščo in narežemo na pravokotnike velikosti 4 x 10 cm. Testo prestavimo na pekač. Približno 10 minut pečemo v pečici, ogreti na 180 °C.
3. Mascarpone zmešamo s sladkorjem, vaniljevim sladkorjem in limoninim sokom. Smetano stepemo in vmešamo v mascarpone. Kremo damo v slaščičarsko vrečko in jo prenesemo na pečeni pravokotnik.
4. Dodamo maline in pokrijemo z drugim pravokotnikom. Namažemo s kremo, dodamo maline in pokrijemo s tretjim pečenim pravokotnikom. Nadaljujemo, da porabimo vse pečene pravokotnike. Posujemo s sladkorjem in okrasimo z malinami in rdečim ribezom.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.