Kulinarika
 

Recept: Millefeuille z malinami

12. 2. 2022; 13.00
Avtor: Revija Liza Maja
profimedia-0460650305

Millefeuille z malinami foto: profimedia LIZA MAJA

Če želite pripravite malce posebno, butično sladico, ki vas bo razvajala s sladko kislo svežino, potem je tale recept kot nalašč za vas.

Sestavine:

Za testo:

  • 50 g praženih mandljev
  • 200 g navadne moke
  • 70 g sladkorja v prahu
  • 2 rumenjaka
  • 150 g masla
  • lupina 1/2 limone

Za nadev:

  • 250 g sira mascarpone
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • sok 1/2 limone
  • 200 ml smetane za stepanje
  • 300 g malin
  • sladkor v prahu

    Potrebovali boste 300 g malin. foto: Dreamstime

Postopek priprave po korakih

1. Mandlje zmeljemo. Moko in sladkor v prahu presejemo neposredno na delovno površino in dodamo zmlete mandlje. Na sredino damo rumenjaka, dodamo narezano maslo in naribano limonino lupino.

2. Testo najprej obdelamo z vilicami, nato z rokami. končano testo naj eno uro počiva v hladilniku. Nato ga razvaljamo na tanko ploščo in narežemo na pravokotnike velikosti 4 x 10 cm. Testo prestavimo na pekač. Približno 10 minut pečemo v pečici, ogreti na 180 °C.

3. Mascarpone zmešamo s sladkorjem, vaniljevim sladkorjem in limoninim sokom. Smetano stepemo in vmešamo v mascarpone. Kremo damo v slaščičarsko vrečko in jo prenesemo na pečeni pravokotnik.

4. Dodamo maline in pokrijemo z drugim pravokotnikom. Namažemo s kremo, dodamo maline in pokrijemo s tretjim pečenim pravokotnikom. Nadaljujemo, da porabimo vse pečene pravokotnike. Posujemo s sladkorjem in okrasimo z malinami in rdečim ribezom.

Millefeuille z malinami foto: Profimedia

prejšnji članek
Imate atletsko stopalo?
Zdravje
Imate atletsko stopalo?
naslednji članek
Ste vedeli, da član skupine Gadi poučuje na osnovni šoli?
Svet slavnih
Ste vedeli, da član skupine Gadi poučuje na osnovni šoli?
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.