Kulinarika
 

Ananasa ne shranjujte v hladilniku

2. 7. 2024; 14.00
Avtor: V.M.
sadje, banana, limone, borovnice, kivi, ananas

sadje, banana, limone, borovnice, kivi, ananas foto: profimedia, dreamstime

Preverimo, kako prepoznati zrel sadež in zakaj ni priporočljivo, da ga shranjujemo v hladilnku.

Zrel ananas je nekoliko temnejše barve, če se boste lupine dotaknili s prstom, se bo slednja nekoliko vdala. A previdno tudi pri izbiri zrelih sadežev. Najbolje je, da izberete napol zrelega in počakate, da doma primerno dozori. Ananas, ki je preveč zrel, ima na dotik mehke dele, na luskah pa se pojavijo temne oči. To vam sporoča, da sadež ni več zdrav. Zlasti če ima vonj po kislem, ga ne zaužijte, saj ni več primeren za uporabo.

Kaj storiti z manj zrelim ananasom?

Če boste kupili manj zreli ananas, ga za nekaj dni shranite na toplejše mesto. Nikoli ga ne shranjujte v hladilniku, saj mraza ne prenaša, poleg tega boste s tem ravnanjem uničili številne encime.

Ananas

Ananas foto: Pexels

prejšnji članek
Katere bolezni se kažejo skozi mišično bolečino
Zdravje
Katere bolezni se kažejo skozi mišično bolečino
naslednji članek
Sami naredite sladoledne lučke!
Kulinarika
Sami naredite sladoledne lučke!

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.