Mini tortice pavlova s sladoledom in sadjem foto: Revija Liza Maja
Sestavine za 9 tortic:
• 5 beljakov
• ščepec soli
• 300 g sladkorja v prahu
za sladoled:
• 400 ml smetane
• 1 konzervakondenziranega mleka
• 150 g malin
za okras:
• jagodičje (robide, maline, borovnice)
• kokosove rezine
• sveža meta
Postopek priprave
1. Beljake stepemo s ščepcem soli. Postopoma dodajamo sladkor in stepemo v peno. Slaščičarsko vrečko z odrezano konico napolnimo s peno in ustvarimo srednje velike okrogle za tortice. Na sredini pustimo majhno luknjo, da lahko vanje damo kepico sladoleda. Damo jih v pečico, ogreto na 100 °C, za dve uri. Po peki naj se popolnoma ohladijo.
2. Smetano stepemo, jo primešamo kondenziranemu mleku in vmešamo pretlačene maline. Zmes damo v posodo, odporno proti zmrzali, in damo v zamrzovalnik za vsaj 5 ur.
3. Tik preden postrežemo, v vsako tortico damo sladoled in okrasimo s sadjem, kokosom in meto.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.