Kostanjeva torta foto: Revija Liza Maja
Sestavine za biskvit:
• 280 g kuhanega in olupljenega kostanja
• 4 jajca
• 240 g sladkorja
• 70 g olupljenih mandljev
• 200 g temne čokolade
• 50 g belih drobtin
Za nadev:
• 100 ml mleka
• 120 gkuhanega in olupljenegakostanja
• 150 g masla
• 150 g sladkorja v prahu
• 140 g pečenih lešnikov
• 20 ml orehovega likerja
Za zaključek:
• 150 ml smetane za stepanje
• 2 jabolki
• 2 žlici limoninega soka
• 1 žlička mletekurkume
##IMAGE-1294585##
Postopek priprave
1. Kostanj premešamo v pire. Rumenjake stepemo s polovico sladkorja. Beljake s preostalim sladkorjem stepemo v sneg. Rumenjakovo mešanico zmešamo s kostanji in drobno naribanimi mandlji. Nato vmešamo sneg in na koncu drobno naribano čokolado in drobtine. Testo damo v model za torte (22 cm). Pečemo v pečici, ogreti na 160 °C, približno 50 minut. Pustimo, da se biskvit ohladi v kalupu, nato ga odstranimo.
2. V ponev vlijemo mleko, dodamo kostanj, kuhamo približno 5 minut in zmešamo v gladko kašo. Maslo in sladkor stepemo. Dodamo kostanjevo kašo, drobno naribane oreščke in liker. Stepemo, da dobimo gladko kremo. Biskvit vodoravno razrežemo na tretjine in na prvi del namažemo tretjino nadeva. Pokrijemo z drugim biskvitom in spet namažemo s tretjino nadeva. Pokrijemo s tretjim biskvitom in preostalo kremo nanesemo na površino torte.
3. Smetano stepemo, damo v slaščičarsko vrečko in okrasimo torto. Sladico damo v hladilnik za 60 minut.
4. Jabolka razpolovimo in izrežemo peščišče. Narežemo jih na rezine in skuhamo v 200 ml vode skupaj z limoninim sokom in kurkumo. Jabolka vzamemo iz vode in počakamo, da se ohladijo. Pred serviranjem rezine sadja razporedimo po obodu torte.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.