Kulinarika
 

Takole zarežite, pa se bo kostanj čudovito lupil

26. 10. 2023; 13.00
Avtor: V.M.
kostanj

Naredite križ foto: svet arhiv

Vsak ima svojo ljubo tehniko, a katera je tista, ki daje najboljši rezultat? Preverite, kako zarezati kostanj, da se bo med peko tako lepo razprl, da bo lupljenje povsem preprosto ...

Imate tudi vi radi pečen kostanj? Da vas med zobanjem ne bo jezilo lupljenje plodov, se lotile rezanja na način, zaradi katerega bo kostanjevo lupino med peko krasno razprlo. Kako? Preko celotnega trebuščka kostanja naredite križ. Že res, da boste imeli malce več dela, a rezulat bo vreden vašega truda. Ob tem naj vas opomnimo, da v kostanj zarežite le toliko, da predrete ovojnico. Ne potiskajte noža v samo jedro.

Rez v obliki križa: Večja kot bo zareza, bolj se bo kostanj med peko razprl. foto: Profimedia

Namig: Pred peko kostanj namočite v mlačni vodi. Tako se bo lupina omehčala in rahlo nabreknila.

Ko boste kostanj spekli, ga stresite na vlažno krpo, nato pa vse skupaj zavijte in odložite v posodo, da se malce ohladi. Boste videli, kako preprosto ga boste zvabili iz lupine!

lupljenje kostanja foto: sveta arhiv

pečen kostanj foto: njena.si

prejšnji članek
Vid Valič končno pokazal srčno izbranko
Svet slavnih
Vid Valič končno pokazal srčno izbranko
naslednji članek
Igralec na snemanju Botrov na skrivaj zmazal pojedino
Svet slavnih
Igralec na snemanju Botrov na skrivaj zmazal pojedino

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.