kava foto: Pexels
Pri pripravi kave v avtomatu je bolj primerna grobo mleta kava. Ekstrahiranje kave z vročo vodo poteka od ene do pet minut, odvisno od želene količine aromatičnih snovi. Pri tem kavo prefiltriramo, zato ne vsebuje usedline. Na aromatičnost kuhane kave zelo vplivata tudi sestava vode ter material, iz katerega so skodelice. Okus kave poudarjajo zlasti porcelan, steklo in keramika.
Serviramo jo kot samostojno pijačo ali ob koncu kosila oziroma večerje. Kavo uporabljamo tudi za pripravo sladic, pudingov, krem, sladkih nadevov in sladoledov. Najpomembnejši sestavini kave sta alkaloid kofein, ki pri kuhanju preide v vodo, in tanin, ki ostane v usedlini. Poleg maščob, fenolov in kislin so v kavi aromatične snovi.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.