Kulinarika
 

Kako pripraviti najbolj okusno kavo iz avtomata?

23. 10. 2023; 15.00
Avtor: Revija Liza Maja
pexels-photo-2478330

kava foto: Pexels

Preverite, kaj vse vpliva na kvaliteto pripravljene skodelice kave ...

Pri pripravi kave v avtomatu je bolj primerna grobo mleta kava. Ekstrahiranje kave z vročo vodo poteka od ene do pet minut, odvisno od želene količine aromatičnih snovi. Pri tem kavo prefiltriramo, zato ne vsebuje usedline. Na aromatičnost kuhane kave zelo vplivata tudi sestava vode ter material, iz katerega so skodelice. Okus kave poudarjajo zlasti porcelan, steklo in keramika.

Kako pa vi pripravljate kavo? foto: Shutterstock

Serviramo jo kot samostojno pijačo ali ob koncu kosila oziroma večerje. Kavo uporabljamo tudi za pripravo sladic, pudingov, krem, sladkih nadevov in sladoledov. Najpomembnejši sestavini kave sta alkaloid kofein, ki pri kuhanju preide v vodo, in tanin, ki ostane v usedlini. Poleg maščob, fenolov in kislin so v kavi aromatične snovi.

prejšnji članek
Lisičke imajo zelo močan protitumorski učinek
Kulinarika
Lisičke imajo zelo močan protitumorski učinek
naslednji članek
Bučna maska za gladko in čisto kožo
Zdravje
Bučna maska za gladko in čisto kožo

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.