Kulinarika
 

Kako pripraviti kostanj v pečici?

21. 10. 2023; 13.00
Avtor: V. M.
kostanj v pečici 2

Pečen kostanj iz pečice foto: Profimedia

Imate zelo radi pečen kostanj pa nimate ravno možnosti, da bi si ga pripravili? No, pa saj se lahko peke lotite tudi drugače.

Saj vemo, ni ga čez kostanj, ki je pripravljen nad prasketajočim ognjem. Omamen vonj, ki nas objema med čakanjem in od saj obarvani črni prsti imajo kakopak prav poseben čar. Ampak če nas ravno zagrabi silna želja po pečenem kostanju, čas in pogoji pa nam niso naklonjeni, si lahko pomagamo tudi z domačo pečico. Ste zavili z očmi? Nikar. Tudi kostanj iz pečice je zelo okusen.

Tudi v pečici lahko spečete kostanj. foto: Profimedia

Naj vam zaupamo, kako ga pripraviti …

  1. Kostanj namočite v mlačni vodi (tako bo lupina mehkejša)
  2. pečico segrejte na 250 stopinj Celzija.
  3. Pekač obložite s peki papirjem.
  4. Kostanje ustrezno prerežite, da ne boste imeli neljubih eksplozij.
  5. Kostanj razprostrite po peki papirju in ga poškropite z vodo.
  6. V pečici ga namestite na najvišje vodilo.
  7. Pecite 30 minut, vmes večkrat premešajte.
  8. Pečen kostanj stresite na vlažno krpo in počakajte nekaj minut, da se ohladi.
prejšnji članek
Posledice sedenja na straniščni školjki
Zdravje
Posledice sedenja na straniščni školjki
naslednji članek
MasterChef: Nik prejel posebno povabilo
Resničnostni šovi
MasterChef: Nik prejel posebno povabilo

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.